De voordelen van een rolsteiger

27 augustus 2018 Bron: Bouw & Wonen
De voordelen van een rolsteiger
Twijfel je of het inzetten van een rolsteiger de moeite waard is? Een geschikte stellage vinden voor alle klussen kan voor velen een uitdaging zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor goede kwaliteit, omdat de klussen met een steiger meer risicos met zich meebrengen. Je werkt eenmaal op hoogte en daar horen veiligheidsmaatregelen bij. Veiligheid staat voorop, zodat de gezondheid geen schade op kan lopen en er naar het gewenste eindresultaat van het project toegewerkt kan worden. Een goede rolsteiger is makkelijk te verplaatsen en het maakt de klus toegankelijker!

Ladders en rolsteigers

Een rolsteiger is ideaal voor klussen die op een bepaalde hoogte worden gerealiseerd. Denk daarbij aan renovatieprojecten aan het dakkapel of de vervanging van kozijnen op een verdieping. Een rolsteiger is een stuk prettiger om te gebruiken dan een ladder, bovendien is het veiliger en je kunt deze steiger makkelijk manoeuvreren. Dit alles zal er uiteindelijk voor zorgen dat je minder tijd kwijt bent aan het verplaatsen van materialen, waardoor je efficinter de werkzaamheden kunt uitvoeren. Een win-win situatie! De keuze tussen ladders en rolsteigers is op deze manier een stuk sneller te maken!

Extra veilig klussen

Een rolsteiger is gemakkelijk op te bouwen en bovendien kan deze ingezet worden voor intensief gebruik. Bij het inzetten van deze stellage is het nodig om enkele vragen te stellen, voordat het project daadwerkelijk van start gaat. Tijdens de opbouwende fase van deze steiger, is het belangrijk om te weten hoe hoog de stellage moet worden om goed de klus te kunnen realiseren. Is er nog voldoende bewegingsruimte en staat de steiger op een stabiele ondergrond? Zet de wielen goed vast, zodat verschuiving niet meer mogelijk is wanneer er van de rolsteiger gebruik wordt gemaakt. Daarnaast moet je je afvragen hoe breed het platform moet zijn. De materiaalkeuze waar de stellage uit zal bestaan, kan bij de aanschaf worden bepaald. Is een lichtgewicht platform interessant of is dit niet nodig? Bedenk vooraf aan welke eisen de steiger moet voldoen, om elke klus op de gewenste manier op te kunnen leveren in de toekomst. Veel succes bij een rolsteiger kopen!

Alle ruimte voor veiligheid, klusaccessoires en gereedschap

Op een rolsteiger is er voldoende bewegingsvrijheid en ruimte om de klus te klaren. Bovendien biedt het platform de mogelijkheid om op een overzichtelijke manier de klusaccessoires neer te leggen en het gereedschap te voorzien van een goede plek. Allemaal voordelen die komen kijken bij de inzet van een rolsteiger tijdens klusprojecten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo