Je garage opnieuw inrichten

27 augustus 2018 Bron: Bouw & Wonen
Je garage opnieuw inrichten
Bij de meeste mensen is de garage vaak een rommelhok. Als je iemand vraagt wat staat er in je garage? Dan komen ze vaak niet verder dan de auto, fietsen, gereedschap en speelgoed, maar stiekem staat er van alles en nog wat in je garage. Het zijn vaak van die typische dingen waarbij je tegen je partner zegt, dit hebben we vast en zeker nog een keer nodig. Vervolgens wordt het in de garage ergens neergezet en wordt er niet meer naar omgekeken. Daarnaast blijven er altijd spullen bij komen en worden er dus een hele hoop spullen onoverzichtelijk in de garage gezet. Hierdoor verlies je het overzicht van de spullen die je hebt en dat is natuurlijk zonde. Vandaag geef ik je een aantal tips over hoe je je garage weer overzichtelijk kunt maken.

Opbergkasten

Door opbergkasten te installeren in je garage wordt het gelijk een overzichtelijke ruimte. Je kunt de kasten het beste met een Makita accuboormachine in elkaar zetten. Dit werkt het snelste. Je hebt bij de bouwmarkten enorm veel keuze in verschillende opbergkasten. Denk dan ook even na over tuingereedschap of ski’s: dingen met een ongewone vorm. Deze spullen moeten ook in de opbergkast passen. Wil je je garage een frisse uitstraling geven? Kies dan voor een kast met een kleur. En als je toch lekker aan het klussen bent, dan is het volgende project om je eigen tuinmeubels te maken.

Stellingen

Een andere oplossingen zijn stellingen. Zo kun je gemakkelijk dingen pakken en weer wegzetten. Het ziet er overzichtelijker uit en je kunt precies zien waar alles staat. Daarnaast oogt het ook heel opgeruimd. Stellingen komen ook in allerlei soorten, maten en kleuren. Met een opbergkast of stelling kun je de meeste spullen al een eigen plekje geven. Alleen het gereedschap moet nog worden opgeruimd.

Gereedschap

Gereedschap heb je toch vaker nodig dan de rest van de spullen in je garage. Zorg er daarom voor dat je te allen tijde bij je gereedschap kunt. Je kunt bijvoorbeeld een mooie werkbank maken waar je je gereedschap in kunt opbergen, maar waar je ook aan kunt werken. Dit is een win-win situatie. Boven de werkbank kun je een mooi rek maken waar je al je gereedschap aan kunt ophangen. Je kunt dit gemakkelijk maken door spijkers in de muur te slaan. Je kunt dan je gereedschap tussen de spijkers hangen. Je kunt er ook voor kiezen om een mooie schaduwbord aan te schaffen met speciale klemmetjes voor je gereedschap.

Je garage opnieuw inrichten
De garage opruimen en herorganiseren is misschien niet het leukste klusje, maar het geeft wel een voldaan gevoel als je klaar bent. Een laatste tip die ik je mee wil geven is; durf dingen die je niet gebruikt weg te gooien. Als je iets al 3 jaar niet gebruikt hebt, hoe groot is de kans dat je het product echt nodig hebt ?! Succes met opruimen!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo