Inbouwkasten

De voordelen van een inloopkast

De voordelen van een inloopkast
Misschien wel de droom van velen; een inloopkast. Dit is een aparte kamer in je huis speciaal voor je kledingkasten. In zo’n inloopkast kun je niet alleen je kleding kwijt, maar ook schoenen, tassen en beddengoed. Een inloopkast is meer dan een leuke en luxe toevoeging aan je woning, maar heeft ook zeker voordelen. Benieuwd welke deze zijn? Lees dan gauw verder!

Een inloopkast is overzichtelijk

Een gehele kamer voor je kledingkasten zorgt voor veel overzicht, omdat je in een inloopkast genoeg ruimte hebt, vergeleken met een gewone kledingkast, om hier al jouw kleding en accessoires in op te bergen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om geen deuren op jouw kledingkasten te plaatsen, zodat je bij binnenkomst meteen al je kleren kunt zien hangen. Daarnaast kun je ook met alle ruimte extra planken toevoegen waardoor je bijvoorbeeld elke tas op een eigen plank kunt plaatsen. Heb je een keer geen tijd of zin om jouw kleding netjes op te ruimen? Wanneer je de deur van je inloopkast achter je dichttrekt, heb je hier in de rest van het huis helemaal geen last van! Daarnaast kun je ook een make-up tafel in je inloopkast neerzetten zodat je je volledig in deze ruimte in de ochtend klaar kunt maken en niet nog veel heen en weer hoeft te lopen tussen de badkamer, slaapkamer en inloopkast.

Je woning wordt meer waard

Wanneer je besluit een inloopkast te willen kun je kiezen voor maatwerk, zodat deze perfect in jouw huis past. Niet alleen heb je dan precies een inloopkast die matcht met jouw wensen, maar ook maakt dit je huis meer geld waard wanneer je deze besluit te verkopen. Dit is omdat een inloopkast steeds populairder wordt en de nieuwe bewoners deze dan niet geheel zelf meer hoeven laten inbouwen.

Geen kledingkasten meer in andere ruimtes

Een groot voordeel van een inloopkast is dat je hier al je kledingkasten kunt zetten en je kleding ook hier kunt opbergen. Dit zorgt ervoor dat je niet nog kledingkasten kwijt moet in de werkkamer, logeerkamer of je slaapkamer. Door in één ruimte een maatwerk inloopkast te laten plaatsen, houd je bijvoorbeeld in de slaapkamer veel meer ruimte over. Ook heb je op deze manier al je kleding, schoenen en accessoires in één kamer bij elkaar.

Een inloopkast straalt luxe uit

Naast bovengenoemde voorbeelden, straalt een inloopkast ook een vorm van luxe uit. Je moet immers wel de ruimte en het geld hebben om een inloopkast in te laten bouwen. Heb je echt een grote inloopkast? Dan kun je hier bijvoorbeeld ook een bank of poef neerzetten om de ruimte te laten ogen als een pasruimte in de winkel. Installeer ook spotjes die jouw kasten verlichten voor een nog luxere uitstraling. Daarnaast zijn deze spots ook ontzettend handig als je in de ochtend of avond in jouw inloopkast op zoek bent naar jouw favoriete kledingstuk. Met een grote staande spiegel, maak je jouw inloopkast helemaal af!

Ook interessant