Wedstrijden en awards

De tweede editie van de Brussels Architecture Prize staat in de startblokken

De tweede editie van de Brussels Architecture Prize staat in de startblokken
Vandaag is Brussel een voorbeeld voor Europa op gebied van architecturale kwaliteit, stedenbouwkundige innovatie, renovatie en reconversie, hergebruik en circulair bouwen. Verspreid over de hele stad worden talloze ambitieuze projecten gerealiseerd en architectuurtalent van over de hele wereld spoelt steeds vaker in de Belgische hoofdstad aan. Na het grote succes van de eerste editie in 2021, bereiden we ons voor op een nieuw jaar waarin we de strafste architectuur- en landschapsprojecten op en rond Brussels grondgebied in de verf zetten.

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat wordt uitgevoerd door Urban in co-productie met A+ Architecture in Belgium. Deze prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2021, in partnership met het CIVA en Bozar.

De Brussels Architecture Prize bekroont recente realisaties in Brussel en van Brusselse bureaus buiten de stad. Er wordt een award uitgereikt in vier verschillende categorieën: kleine interventie, grote ingreep, publieke ruimte en extra muros.

Naast deze vier prijscategorieën worden nog twee eervolle vermeldingen uitgereikt: de Lifetime Achievement Award (voor een Brussels bureau of architect die dankzij jarenlange inzet positieve veranderingen heeft kunnen teweegbrengen voor Brussel) en de Young Promising Architect Award (voor een jong opkomen bureau gelegen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waarvan de vennoten niet ouder zijn dan 40 jaar).

Bureaus kunnen projecten indienden t.e.m. 20 april 2023 via de website van de BAP.

Ook interessant