De trend van 2017, ronde en ovale eettafels

28 maart 2017 Bron: Bouw & Wonen
De trend van 2017, ronde en ovale eettafels
Gelukkig veranderen interieurtrends niet zo snel als modetrends, anders was het echt niet meer bij te benen. Een woontrend kan je daarom gemakkelijk uitsmeren over een jaar of tien. Dat is ook meteen de tijd dat een gemiddeld meubelstuk meegaat. Die blokken van tien jaar overlappen elkaar per jaar, waardoor we er jaarlijks nieuwe trends aan toegevoegd zien worden. Zo zien we met name de laatste jaren de ronde vormen weer terugkomen. Of het met de hang naar evenwicht en relaxen te maken heeft, denk aan de ronde vormen in zen-tuinen of een slimme commerciële zet van de interieurontwerpers is, geld moet immer blijven rollen, dat weten we niet, maar dat doet er eigenlijk ook niet toe. Het feit doet zich voor dat de trend van de ovale en ronde tafels zich vastberaden voortzet in 2017.

Ronde vormen scheppen saamhorigheid

Het zal je vast weleens opgevallen zijn dat wanneer je met een groep mensen aan een ronde tafel zit, je iedereen kan aankijken. Zonder dat je over de tafel hoeft te hangen of scheef hoeft te zitten, heb je met iedereen contact. En zeg nou zelf, dat tafelt toch meteen ook stukken gezelliger? Een voordeel van ronde of ovale tafels is ook dat het niet uitmaakt of je er met een even of oneven aantal mensen aanzit. Je kan de afstand tussen de borden zo indelen dat er nooit iemand zonder tafelgenoot zit.

Zorg dat de verhoudingen kloppen

Wanneer je nu een inrichting hebt waarin (nog) geen ronde vormen aanwezig zijn, doe je er verstandig aan te kijken hoe je een en ander gaat aanpakken. Je kan in een hoekig interieur niet zomaar een ronde tafel plaatsen. Met ronde of ovale tafels is het belangrijk dat de verhoudingen ten opzichte van je huis en de rest van de meubels kloppen – hier kan je zelf invloed op uitoefenen door een tafel op maat te laten maken bij een winkel zoals Tabledusud.nl. In je inrichting moet een bepaalde logica zitten die vraagt om ronde tafels. Dat kan je creëren door in je kamer ook andere ronde vormen aan te brengen. Dat kan bijvoorbeeld de salontafel zijn, vloerkleden, het patroon in het behang of een muurdecoratie.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo