Zo mooi kan een boomstamtafel zijn

18 juli 2016 Bron: Bouw & Wonen
Je interieur zo mooi mogelijk, persoonlijk en tijdloos vormgeven. Dat blijft een leuke klus waar je heel wat tijd en liefde in kunt steken. Of je nu voor inspiratie rondsurft op internet, hippe woonwinkels bezoekt of je lekker verliest in woontijdschriften, huis en interieur vormen voor de meeste mensen een voortdurende bron van plezier en ontwikkeling wat betreft hun persoonlijke woonsmaak.

Boomstamtafel als geweldige eye-catcher

Vaak maakt ťťn belangrijke verandering al een wereld van verschil. Wat vind je ervan om een groot meubelstuk zoals je tafel eens te vervangen door een uniek exemplaar met een geweldige uitstraling? Een steeds geliefder type eettafel is de boomstamtafel. Waarom de boomstamtafel het zo goed doet in onze interieurs? Dat leggen we hieronder uit.

Zo mooi kan een boomstamtafel zijn

Wat is een boomstamtafel?

De boomstamtafel is een product direct uit de natuur, want hij wordt gemaakt uit ťťn boomstam. De houtsoort kan hierbij verschillen, net als het motief en de kleurtint. Zo is eikenhout bijvoorbeeld zeer geschikt voor tafels, en is het zowel in een donkere als lichte variant te verkrijgen. Ook kun je eindeloos variŽren door te kiezen voor verschillende kleuren of houtsoorten voor het tafelblad en het onderstel. Een boomstamtafel is per definitie uniek, doordat hij direct uit de natuur komt en je hem helemaal naar eigen wens kunt ontwerpen!

Boomstamtafels passen overal

Doordat boomstamtafels zich zo goed laten vormen, kun je het hout bewerken in een stijl die perfect past bij jouw interieurwensen. Hout is warm, slijtvast, duurzaam en geeft elke ruimte iets prettig natuurlijks. En door de diversiteit in houtsoorten kun je spelen met de maat, uitvoering en tekening.

De voordelen van een boomstamtafel

  • Praktisch. Een boomstamtafel kan veel hebben en verschuift niet.
  • Makkelijk in onderhoud. Hout is heel makkelijk schoon te houden en je ziet er bijna niets op.
  • Prachtig. Natuurlijke materialen zoals een boomstamtafel zijn een waar pronkstuk.
  • Duurzaam. Deze tafels hebben een uitermate duurzaam karakter, zodat je lang van je mooie boomstamtafel kunt genieten.
  • Uniek. Van elke boomstamtafel vind je er maar ťťn ter wereld.

Het enige nadeel van een boomstamtafel is de zwaarte. Je hebt een paar sterke armen nodig om hem te verplaatsen. Maar dan wil je hem ook nooit meer kwijt.

Zo mooi kan een boomstamtafel zijn

Mogelijkheden met een boomstamtafel

Boomstamtafels komen in vele soorten, maten en toepassingen: als bijzettafel, salontafel, eettafel, werktafel of krukje. Het hout leent zich voor zowel strakke designs als natuurlijke, grillige vormen. Hierdoor passen ze in moderne en landelijke inrichtingen. Wat je ook wilt doen met een boomstamtafel, het kan.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo