Interieur

5 originele manieren om je interieur op-en-top groen te maken

Voelt je woning een beetje saai aan? Mis je leven in huis? Dan is het hoog tijd om wat plantjes aan te schaffen. Maar wacht! Kies niet zomaar voor een eenzame cactus of een andere saaie plant die je op de vensterbank zet. Doe eens iets leukers met het groen in je huis! Deze tips helpen je alvast op weg.
Vorig jaar bracht de Belgische uitgeverij Luster een knap vormgegeven boek uit met de intrigerende titel ‘Greenterior’. In dit boek, een creatie van Bart Kiggen en Magali Elali van de blog Coffeeklatch, ontdek je interviews met kunstenaars, bloemisten en interieurontwerpers met een voorliefde voor groen in huis. Uiteraard voorzien van de nodige foto’s. Dit boek inspireert je gegarandeerd voor de inrichting van je eigen stekje!



Tips om groen in huis te halen op een leuke manier!

Is je verbeelding geprikkeld? Enkele tips om zelf iets origineels te doen met plantjes in je interieur:
  • Zet verschillende planten bij elkaar en creëer je eigen jungle in huis. Kies bij voorkeur voor grote planten, zoals goudpalm. Ze hoeven heus niet netjes op een rij te staan. Integendeel, een beetje chaos maakt je woning meteen een pak levendiger.
  • Ontwerp een groene muur met hangplantjes of met takjes en blaadjes die je eenvoudig met papierplakband aan de wand bevestigt.
  • Cactussen saai? Neen hoor, niet als je tientallen cactussen samenbrengt en in leuke, kleurrijke potjes zet.
  • Luchtplanten of epifyten waren dé ontdekking van 2015. Deze plantjes hebben geen aarde nodig, maar groeien gewoon op je tafel of in een glazen houdertje. Ideaal als je op zoek bent naar een originele hipster-touch!
  • Planten zorgen voor een gezond binnenklimaat. Beperk je dus niet tot de woonkamer, maar laat ook je keuken, slaapkamer en badkamer ademen. Jazeker, de badkamer! Deze ruimte is de ideale biotoop voor allerlei vochtminnende planten, zoals varens.

Ook interessant