Laat je inspireren door Japanse interieurinrichting

Bron: Logic-Immo
Frank Lloyd Wright, Mies van der Rohe en andere grote modernisten haalden hun mosterd meer dan eens in het oosten, meer bepaald in Japan. De Japanse architectuur en huisinrichting blinken uit in hun eenvoudige maar praktische insteek, serene kleuren, en minimalistische lijnen. Ook bij jou thuis kun je deze stijl toepassen, met unieke resultaten tot gevolg!

Een Japans interieur: de basics

De kans is groot dat je al kennis hebt gemaakt met de Japanse binnenhuisarchitectuur in films of op tv. Historische films zoals ‘Memoirs of a Geisha’ en de prachtige animatiefilms van Studio Ghibli tonen de romantiek en eenvoud van traditionele Japanse interieurs, met tatamimatten en schuifdeuren uit rijstpapier. Deze elementen leven voort in Japan, ook al bouwen de Japanners nu helemaal anders dan pakweg honderd jaar geleden.

Tips voor een geslaagde zen-look bij jou thuis

De sleutel tot een geslaagde Japans-geïnspireerde stijl in je eigen woning? Eenvoud. Beperk je huisraad tot een minimum. Hoe minder overbodige meubels en decoratie je in huis haalt, hoe rustiger de ruimte aanvoelt – en dat is nu net wat een Japans interieur karakteriseert.

Het hedendaagse Japanse design zet honderd procent in op open ruimte, licht en rust. Ook wanneer je de tatamimatten en schuifdeuren laat voor wat ze zijn, kun je dus een oosterse look creëren:
  • Kies voor lichte, natuurlijke materialen en grote glaspartijen.
  • Beperk het kleurenpalet in je interieur, zodat je een lichte en neutrale basis hebt waarop je leuke accenten kunt aanbrengen. Japanser dan bonsais, bloemen in frisse kleuren en fijne, gekleurde stoffen wordt het niet. Deze elementen brengen kleur in je woning.
  • Koop enkele typisch Japanse decoratiestukken, maar overdrijf niet, want het wordt al snel kitscherig. Enkele ideetjes: een ‘maneki neko’ (een beeldje van een kat dat geluk zou brengen), een bonsaiboompje, lampionnen uit rijstpapier, …


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo