Isolatie

De top 4 grootste voordelen van spouwmuurisolatie

De top 4 grootste voordelen van spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie is een erg populaire ingreep onder woningeigenaren en dit is niet zonder reden. Bij spouwmuurisolatie wordt er een isolerend materiaal in uw spouwmuur aangebracht en dit brengt een aantal grote voordelen met zich mee voor uw woning. Wij zetten de vier grootste voordelen voor u op een rijtje.

1. Bespaar op uw energiefactuur

Met spouwmuurisolatie kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen op uw energiefactuur. Dit komt doordat het isolerende materiaal zorgt dat de warmte in uw woning niet kan ontsnappen door de muren. Dit zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken. De gemiddelde jaarlijkse besparing ligt tussen de 200€ en de 600€ euro. Dit terwijl spouwmuurisolatie relatief goedkoop is. Hierdoor verdient u spouwmuurisolatie gemiddeld binnen drie tot vier jaar terug. Na deze terugverdientijd is alles wat u bespaart winst.

Hoeveel u bespaart hangt af van verschillende factoren, waaronder de oppervlakte van de spouwmuur, het materiaal waarvoor u kiest, of de spouwmuur goed onderhouden is en de specialist waarvoor u kiest.

2. Spouwmuurisolatie is milieuvriendelijk

Hierboven werd al genoemd dat u door spouwmuurisolatie minder hoeft te stoken. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op uw portemonnee, maar ook op het milieu. Als uw verwarming een aantal graden lager kan, zorgt u namelijk ook voor minder CO2 uitstoot. Met spouwmuurisolatie bespaart u gemiddeld 300m³ tot 1000m³ gas. Als u minder gas verbruikt, zorgt u dus ook voor minder CO2 uitstoot.

3. Spouwmuurisolatie zorgt voor meer wooncomfort

Met spouwmuurisolatie geniet u het hele jaar van de voordelen op het gebied van wooncomfort. In de winter zorgt spouwmuurisolatie ervoor dat de warmte binnen blijft, waardoor het in uw woning een aangename temperatuur blijft. In de zomer houdt spouwmuurisolatie de warmte juist buiten, waardoor het binnen lekker koel blijft. Ook zorgt spouwmuurisolatie ervoor dat de temperatuur in uw huis gelijkmatiger verdeeld wordt. Hierdoor zal u geen last hebben van grote temperatuurverschillen in uw woning.

4. Spouwmuurisolatie is snel gedaan en laat geen rotzooi achter

Spouwmuurisolatie is een klus die, mits het wordt uitgevoerd door een goede specialist, binnen een dag is uitgevoerd zonder complicaties. Nadat de klus is gedaan hoeft u hier niet meer naar om te kijken. Spouwmuurisolatie laat namelijk geen rotzooi achter en ook aan uw muur zal u niet terugzien dat uw spouwmuur is geïsoleerd.

Bent u overtuigd door de voordelen van spouwmuurisolatie? Vergelijk gratis offertes van verschillende specialisten, en bespaar tot wel 40% op uw factuur.