Verlichting

De strakke ledspot wint Henry van de Velde-label

De strakke ledspot wint Henry van de Velde-label
Rektor, de strakke en richtbare ledspot van Couvreur-Devos voor Modular Lighting Instruments, sleept een Henry van de Velde-label 2014 van Design Vlaanderen in de wacht. De jury apprecieerde de fijne afwerking van Rektor en de voortreffelijke en eigentijdse materiaalkeuze. De Henry van de Velde-labels van Design Vlaanderen lauweren recente Vlaamse designproducten en -diensten. Het label is een keurmerk, een bevestiging van de designkwaliteit van een product. In totaal dongen dit jaar bijna 160 producten en diensten mee naar het label, waarbij er slechts 15 een label ontvingen. Rektor van Modular Lighting Instruments is er trots op tot die gelukkigen te behoren.

De strakke ledspot wint Henry van de Velde-label De richtbare opbouwspot Rektor werd begin 2014 voorgesteld tijdens de hoogmis van de verlichtingssector, Light + Building in Frankfurt. De armatuur komt verrassend uit de hoek: ondanks de uiterst strakke behuizing kun je de lamp toch makkelijk richten. Op die manier vormt de spot het typevoorbeeld van accentverlichting. Rektor is niet alleen handig voor het uitlichten van een muur of een voorwerp, maar is ook prima geschikt als leeslampje bij het bed of de fauteuil. Het metallic-accent op de behuizing maakt zijn look compleet.

Verborgen vernuft

Rektor is een ontwerp van het West-Vlaamse ontwerpduo Couvreur & Devos, dat onder meer Scotty, Spock en United voor Modular Lighting Instruments tekende. Net als bij Scotty, bekroond met het Henry van de Velde-label 2011, is het unieke aan Rektor dat alle technische snufjes in de armatuur verwerkt zitten. Door de innovatieve kanteltechniek kun je het lichthuis 360° draaien, terwijl de spot ook nog eens 90° naar boven of beneden kantelt. En dat zonder dat er ook maar één draad te zien is. Uiteraard maakt Rektor gebruik van energiezuinige ledverlichting. Met een CRI van 92+ en 2.700 Kelvin zorgt Rektor voor een natuurlijk warm wit licht in huis.

Duotoon voor Rektor

Rektor heeft een stijlvolle duotoonlook. Voor het lichthuis kies je een witte of zwarte structuur, de behuizing van de gear wordt geaccentueerd met een metalliclaagje. Hiervoor kun je naar wens kiezen tussen brushed aluminium, chrome of het nieuwe smoked bronze, een nieuwe kleur die Modular Lighting Instruments speciaal voor Rektor ontwikkelde.

De strakke ledspot wint Henry van de Velde-label

Ook interessant