Bedrijfsnieuws

Modular Lighting Instruments blikt terug op Superstudio Piú

De aanwezigheid van Modular Lighting Instruments in het Temporary Museum for New Design is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Als van oudsher pakte de Roeselaarse verlichtingspecialist uit met een in het oog springende stand en vijf nieuwe producten. Modular was overigens de enige Belgische vertegen-woordiger op dit succesvolle evenement, dat in de laatste week van april in totaal een dikke 50.000 professionele bezoekers aantrok. Er waren ongeveer 50 exposanten, verdeeld over de twee locaties.

Van 21 tot en met 27 april jl. vonden in de Zona Tortona in Milaan de Fuori Salone plaats; het gaat hier om een reeks initiatieven die in het kader van de jaarlijkse Design Week en het Salone del Mobile worden georganiseerd. In dit kader zette Superstudio Group dit jaar het Temporary Museum for New Design op, een evenement dat vernieuwend design in het daglicht plaatste op twee hippe locaties in de Milanese Zona Tortona, Superstudio Piú en Superstudio 13.

Innoverend producent van architecturale verlichting Modular Lighting Instruments stond als enige Belgische vertegenwoordiger in het Temporary Museum for New Design, dit onder meer in het gezelschap van andere design-iconen als Tom Dixon, Södra en Alcantara. Modular ruilde haar traditionele stek op Euroluce in voor een gesmaakte aanwezigheid op Superstudio Piú in de Zona Tortona.

Modular, The Queen of Light

Om haar aanwezigheid in het Temporary Museum for New Design extra in de verf te zetten, ontwikkelde Modular het Queen of Light concept, een ware zoektocht naar licht en genade, dat ook visueel werd doorgetrokken naar een opvallende, eigenzinnige stand.

In deze gedurfde setting presenteerde Modular er vijf nieuwe producten: de Nozzle, de MO6, de Lotis Tubed, de Marty en de SL Mini (zie de nieuwssectie op www.supermodular.com). Deze nieuwe producten konden op veel bijval rekenen van de professionele bezoekers op de stand.Tom Samyn, Marketing Manager van Modular Lighting Instruments, is bijzonder opgetogen over het Milanese avontuur: ‘Gedurende iets minder dan een week hebben wij op onze stand interessante en geïnteresseerde professionals ontmoet; nooit eerder hadden wij in Milaan de kans om met zoveel designers, architecten, journalisten, potentiële klanten en creatief directeurs van gedachten te wisselen. Voor ons was Milaan editie 2009 een echt schot in de roos!’

De cijfers liegen er inderdaad niet om: Superstudio Group, de organisator van het Temporary Museum for New Design, communiceerde vorige week een aantal opmerkelijke cijfers: het event werd bezocht door meer dan 3000 journalisten, meer dan 45000 professionals (designers, architecten, etc.) en meer dan 5000 niet-professionele bezoekers.

Lieven Messiaen, CEO van Modular Lighting Instruments, kan het succes van het Temporary Museum alleen maar beamen: ‘Het was inderdaad opmerkelijk dat een evenement als het Temporary Museum in tijden van crisis nog zoveel interessante mensen op de been kan brengen. Alle contacten die wij in Milaan hebben gehad waren bijzonder waardevol en sommige al heel concreet naar een mogelijke samenwerking toe. Ook onze nieuwe producten vielen duidelijk in de smaak. Wij zijn bijgevolg uiterst blij en fier dat wij hier als enig Belgisch bedrijf aanwezig mochten zijn.’
Build for Life