Zwembaden en (zwem)vijvers

De ontspannende werking van een jacuzzi

De ontspannende werking van een jacuzzi
Ziet je het al voor je? Bubbelend in een jacuzzi na een lange dag hard werken? Even jezelf belonen door je lichaam onder te dompelen in een ontspannend bad in de buitenlucht na een lange dag hard werken. Het effect van een jacuzzi heeft een grote invloed op het algehele gevoel van welbehagen. Juist in deze tijd kan het hebben van een jacuzzi een uitkomst bieden, omdat veel mensen stress ervaren en niet goed weten hoe ze kunnen ontspannen.

Hoe optimaal ontspannen?

Veel mensen denken dat ze het beste kunnen ontspannen als ze de tijd nemen om even door hun social media te scrollen of wanneer ze op de bank ploffen voor een avondje Netflix. Toch leidt dit vaak juist tot meer stress dan dat het zorgt voor ontspanning. Dat heeft vaak te maken met de sociale druk die social media met zich meebrengt of de flitsende beelden van de televisie. In een jacuzzi is het gelukkig wel mogelijk om optimaal te ontspannen, omdat al deze prikkels ontbreken. Ook voor je spieren doet het warme water veel goeds. Je zult al snel de positieve effecten van regelmatig in de jacuzzi gaan ervaren!

Ontspanning van de spieren

Het warme water van de jacuzzi heeft een constante temperatuur van ongeveer 38 graden. Door deze warmte ontspannen de spieren en naast het ontspannende effect heeft de warmte ook een helende werking op de spieren. Een groot voordeel van een jacuzzi is dat in één keer alle spieren van het lichaam verwarmd worden, terwijl je alleen maar hoeft te zitten en te genieten.

Mentale rust

Een jacuzzi heeft sproeikoppen waar het water doorheen wordt gespoten. Deze sproeikoppen worden ook wel jets genoemd. Dankzij de jets worden de zenuwuiteinden geprikkeld. Het prikkelen van de zenuwuiteinden in combinatie met het warme water zorgt ervoor dat je je een stuk relaxter gaat voelen. Grote kans dat je in de jacuzzi je gedachten weer op een rijtje kunt zetten en weer helemaal in balans komt!

Een ander positief effect: een verbeterde bloedcirculatie

Iedereen heeft toxische stoffen in zijn of haar lichaam en daar willen we natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Een jacuzzi helpt daarbij. De warmte van het water zorgt ervoor dat het hart sneller gaat kloppen en de bloedcirculatie wordt verbeterd. Spieren krijgen meer zuurstof, waardoor de toxische stoffen worden afgevoerd. Voor jou is het ook fijn om te weten dat toxische stoffen geen negatieve gevolgen meer kunnen hebben op het lichaam.

De praktische kant van het hebben van een jacuzzi

Naast alle voordelen die en jacuzzi voor je lichaam biedt, brengt het bad ook praktische voordelen met zich mee. Zo neemt een jacuzzi niet zoveel ruimte in beslag en vergt het weinig onderhoud. Een jacuzzi wordt schoongehouden door filters en toevoeging van chemicaliën, waardoor het water niet elke keer ververst hoeft te worden. Eens in de drie maanden is voldoende. Een jacuzzi kan ook prima gebruikt worden als de buitentemperatuur wat minder behaaglijk wordt. Juist in de koude buitenlucht is het helemaal optimaal ontspannen in de jacuzzi!

Ook interessant