5 redenen waarom jij een jacuzzi in je tuin zou willen

Bron: Bouw & Wonen
5 redenen waarom jij een jacuzzi in je tuin zou willen
Hoewel een jacuzzi voor velen een luxe product lijkt, is de aanschaf van een jacuzzi makkelijker en waardevoller dan je denkt. Een jacuzzi is namelijk meer dan alleen een manier om lekker te ontspannen in het bubbelende water, het biedt allerlei gezondheidsvoordelen. Waarom je een jacuzzi in je tuin zou willen, lees je hier!

1. Minder stress is goed voor je lichaam

We leiden een druk leven en ons lichaam ervaart regelmatig stress; zelfs wanneer we ons er niet bewust van zijn. De bubbels in het water van de jacuzzi geven een rustgevend effect en zorgen ervoor dat ons lichaam kan ontspannen. Daarnaast zorgt dit er natuurlijk ook voor dat we mentaal en psychisch even tot rust komen. Dit momentje van ontspanning zorgt voor minder stress in je hoofd, hart en lijf.

2. Je spieren ontspannen

Het prikkelen van de zenuwuiteinden van je lichaam zorgt voor ontspanning; zo ook voor je spieren. Zelfs in de fysiotherapie wordt er al eeuwen gebruik gemaakt van warmte om spieren te ontspannen; de warmte van de jacuzzi werkt hetzelfde! Zelfs een paar minuten in de jacuzzi kan ervoor zorgen dat je hele lichaam ontspant. Daarnaast zorgt die warmte ook nog eens voor een betere bloedcirculatie; en ook dat laat de spieren weer ontspannen.

3. Verbeterde bloedcirculatie

Deze warmte zorgt er dus voor dat je hart sneller gaat kloppen en je bloed sneller stroomt. Dit betekent dus ook dat je spieren en andere delen van je lichaam meer zuurstof en voedingsstoffen aan krijgen gevoerd. Op deze manier kan je lichaam sneller herstellen, en ga je daarnaast ook sneller zweten. Het zweten zorgt er weer voor dat de toxische stoffen in je lichaam sneller verdwijnen.

4. Minder spier- en gewrichtspijn

Door alle goede invloeden die de warmte van de jacuzzi op ons lichaam heeft, kan ook spier- en gewrichtspijn makkelijker bestreden worden. Door gebruik te maken van een zoutwatersysteem kan een jacuzzi zelfs helend werken bij zaken als psoriasis en eczeem. Heb je regelmatig last van spier- of gewrichtspijn, dan is een jacuzzi dus een echte must-have.

5. Natuurlijke geuren

Bij spa aromatherapie wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke geuren om lichaam en geest te laten ontspannen; ook wel een alternatieve geneeswijze genoemd. Door olin uit kruiden, vruchten of bloemen toe te voegen kom je heerlijk tot rust. De geuren die vrijkomen zorgen voor een diepere vorm van ontspanning, en hierdoor kan de jacuzzi nog beter zijn werk doen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo