Zwembaden en (zwem)vijvers

Maak een spa van je achtertuin

Maak een spa van je achtertuin
Als het kon lagen we het liefst aan het eind van elke drukke werkdag in de spa. Lekker in de jacuzzi, zweten in de sauna of luisteren naar rustgevende geluiden van de waterval terwijl je een massage krijgt. Heerlijk. Wat als we zeggen dat je hiervoor niet echt naar de spa of een sauna hoeft, maar je deze ervaring ook in de comfort van je eigen huis kan hebben?

Spa of zwemspa?

Een spa of zwemspa is het belangrijkste tuinmeubel in je tuin als je een echte wellness aan huis wilt, maar welke moet je nou kiezen? Een spa is minder seizoensgebonden dan een zwembad. In de koude lentedagen die er helaas nog zijn, heb je meer de neiging om in een warme, bubbelende spa te springen dan in een zwembad. Maar als je baantjes wilt trekken met relaxte muziek op de achtergrond is een zwembad voor jou de betere keuze.

Sauna

Een complete wellness ervaring creëer je met een sauna! Heb je toevallig een tuinhuis leegstaan? Waarom die niet opvullen met een privé sauna? Veel mensen zullen hun sauna binnenshuis plaatsen, maar buiten is zoveel beter. Ten eerste om het uitzicht. De meeste sauna’s hebben een glazen deur en dan kijk je toch het liefst lekker je mooie tuin in? Ten tweede is buiten beter voor een sauna omdat je dan niet naar de douche hoeft te rennen om af te koelen, maar zodra je buiten de cabine stap je meteen de koude lucht in. Eigenlijk gewoon wel zo natuurlijk!

Waterval

Het kalmerende geluid van vallend water is een typisch kenmerk in een spa. Bovendien is bewezen dat dit voor veel mensen enorm rustgevend is. Een waterornament toevoegen in je achtertuin is daarom de perfecte tweede stap naar je eigen thuis spa. Een fontein, watertafel, bubbelwand, of je maakt er zelf een. Wel zo duurzaam!

Tuinmeubels

Waar ga je je komkommerwater drinken met een maskertje op, liggend in een badjas? Daar heb je wel de juiste loungeset voor nodig. Een lekkere grote hoekbank met voetenbank, waar je uitgestrekt kunt liggen. Daar kan een ligbed ook uitstekend voor zijn. En natuurlijk nog een bijzettafel waar je jouw speaker met rustgevende geluiden op kwijt kan.

De juiste planten

Hoe gek het ook klinkt, er zijn bepaalde planten die heel goed combineren met je spa of sauna. Lavendel bijvoorbeeld! Dat wordt niet voor niets in allerlei zeepjes en beautyproducten verwerkt. Lavendel zorgt voor een heerlijke geur die ook nog eens heel ontspannend kan werken. De kleur is ook mooi meegenomen. Ook een vlinderstruik is een goede optie. Zie je het al voor je? Ontspannen in je thuisspa met vlinders om je heen! Zo waan je je net in een tropisch oord.

Ook interessant