Badkamers

4 ideeën voor een leuke badkamer

Een originele badkamer ligt binnen handbereik! De ruimte in je woning die het meest lijkt op dezelfde ruimte bij je buur? Da’s ongetwijfeld de badkamer. Veel mensen zien de badkamer als een louter functionele ruimte en laten het dan ook na om die origineel in te richten. Nochtans kan het, en makkelijk. Wij geven je alvast vier ideeën mee om een écht leuke badkamer te ontwerpen.

1. Tropische weldaad

Staan er nog geen kamerplanten in jouw badkamer? Hoog tijd om daar verandering in te brengen, want de badkamer is door de hoge temperaturen en dito vochtigheidsgraad uiterst geschikt om tropische planten te houden. Beperk je niet tot een zielig plantje, maar ga meteen voor overdaad. Met tientallen kleine en grote planten in de badkamer, voelt ze meteen exotisch en luxueus aan.

2. Je persoonlijke spa-oord

Wellness is hot. Breng de sauna-ervaring tot in je woning met een persoonlijke saunacabine. Werk je badkamer af met naturel hout om er een heus wellnessoord van te maken.

Lees ook: Je opdirken in je hoogstpersoonlijke ‘beauty room’

3. Leuke badkamers met frivole stofjes

Badkamers zijn al lang niet meer uitsluitend wit. Tegenwoordig kiezen mensen vaak voor combinaties van wit of zwart met een accentkleur. Maar een leuke badkamer maken doe je niet alleen met een likje verf. Pak ook het interieurtextiel aan en durf eens iets anders te doen. Gestreepte gordijnen of meerkleurige handdoeken geven je badkamer meteen meer cachet – en je kunt ze moeiteloos vervangen als je je de ruimte een andere look wil geven!

Tip: heel leuk is een open badkamermeubel met een gordijntje voor. Match dit gordijntje met het douchegordijn en het andere interieurtextiel. Eén pasteltint resulteert in een sober, naturel plaatje, terwijl een mix van kleuren frivool en vrouwelijk oogt.

4. Je badkamer inrichten volgens een thema

Nee, we hebben het níét over maritieme decoratie. Net iets te veel mensen hebben zich al laten inspireren door de zee, de kust en de scheepvaart bij de inrichting van hun badkamer, dus laat die miniatuurvuurtorens en schelpen achterwege.

Kies liever voor een persoonlijk thema. Iets dat jou raakt en geïnspireerd is door jouw hobby’s of interesses. Ben je bijvoorbeeld een echte naaister of kleermaker? Plaats dan een tweedehandskleermakerspop in je badkamer, werk met originele stofjes en doe iets speciaals met kleerhangers of een meetlint.

Ook interessant