Isolatie

De meerwaarde van een sandwich paneel

De meerwaarde van een sandwich paneel
De term sandwich paneel al eens horen vallen? Heel wat mensen hebben geen idee wat een sandwich paneel is, en toch komen ze in heel wat woningen terug. Wij vertellen u graag wat u met deze panelen kunt doen en waar de meerwaarde zit.

Wat zijn sandwichpanelen?

Zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten komen sandwichpanelen voor. Deze panelen worden gebruikt om zowel daken als gevels te isoleren. Dit is ontzettend belangrijk als je niet gek veel geld wil uitgeven aan energiekosten. Een sandwich paneel is meestal opgebouwd uit staal of aluminium en bevat 2 lagen. Tussen deze lagen zit dan isolerend materiaal. Dit verklaart meteen de naam van deze panelen. Ze worden ook isolatiepanelen of isolerende panelen genoemd. De isolatie is in het merendeel van de gevallen PIR-isolatieschuim.

Wat is nu de meerwaarde van een sandwichpaneel?

Sandwichpanelen worden op veel plaatsen gebruikt. Zowel bij industriële gebouwen als bij particuliere woningen. Bij woningen worden de panelen meestal gebruikt als dakpaneel en dit vaak in combinatie met zonnepanelen.

Sandwich panelen zijn populair omdat ze uitstekend isoleren en de woning wind- en waterdicht maken. Bovendien zijn deze panelen betaalbaar. Door gebruik te maken van sandwich panelen worden koudebruggen voorkomen. Sandwichpanelen worden immers luchtdicht op elkaar aangesloten.

Ook bij bedrijfsgebouwen komt een sandwichpaneel uitstekend tot zijn recht. De panelen vallen snel en makkelijk te monteren, waardoor u in geen tijd over een isolerende schil beschikt die u geld bespaart. Bij bedrijfsgebouwen worden sandwichpanelen ook als gevelpanelen gebruikt, terwijl dit bij woningen minder gebruikelijk is.

De ideale dakisolatie

Kwalitatieve sandwichpanelen vormen de ideale dakisolatie. In principe zijn deze panelen niet duur, er zijn zelfs al tweede keuze of b-keus of gebruikte dakpanelen op de markt voor tegen spotprijzen. Dit hoeft geen probleem te zijn want sandwichpanelen zijn duurzaam en gaan jarenlang mee. De sandwich panelen zijn in verschillende RAL-kleuren verkrijgbaar waardoor u steeds een passende kleur vindt. Bovendien zijn er meerdere formaten verkrijgbaar, waardoor de mogelijkheden quasi onbeperkt zijn.

Gaat u renoveren of met nieuwbouw aan de slag, dan loont het zeker de moeite om de mogelijke opties eens te bekijken.

Ook interessant