De juiste kerstverlichting kiezen: dat doe je zo!

Bron: Bouw & Wonen
De juiste kerstverlichting kiezen: dat doe je zo!
Het duurt nog wel even, maar je kunt er haast nooit vroeg genoeg mee beginnen: kerstverlichting. Ben jij ieder jaar degene die druk bezig is met het ophangen van alle kerstverlichting? Of dit nu in je boom, aan je schutting of op het dak is: het kan best een flinke klus zijn om kerstverlichting op te hangen. Je bent er best een tijdje mee zoet, dus dan wil je natuurlijk wel dat je de juiste kerstverlichting kiest. Kerstverlichting die niet alleen mooi is, maar ook lang genoeg meegaat. Maar hoe kies je de juiste kerstverlichting dan uit? Wij helpen je op weg en zetten wat handige tips voor je op een rij in dit artikel.

Wat voor soort kerstverlichting wil je hebben?

Kerstverlichting: het is er in allerlei soorten en maten. Dus kan het lastig zijn om het juiste te kiezen. Daarom is het verstandig om helder voor jezelf op een rijtje te hebben wat je graag zou willen hebben. Er zijn twee soorten lampen in kerstverlichting: halogeen en LED. Halogeen is de ouderwetse variant en zien we tegenwoordig al steeds minder. Tegenwoordig wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van LED. En dat is niet zomaar zo, want dit biedt veel voordelen. Het gaat lang mee, is energiezuinig, is sterker en gaat minder snel kapot dan andere soort lampjes. Het kan dus zeker een aanrader zijn om te kiezen voor kerstverlichting met LED. Zo vind je alle soorten kerstverlichting op KerstverlichtingBuiten.com.

Zoek je kerstverlichting voor binnen of buiten?

Voordat je daadwerkelijk kerstverlichting gaat kopen, is het belangrijk om te bedenken waar je de kerstverlichting wilt hebben. Ben je op zoek naar leuke kerstverlichting voor in huis, of zoek je kerstverlichting voor in je tuin of op het dak? Of misschien wel allebei? Zet dit helder voor jezelf op een rijtje, zodat je een goed beeld hebt van waar je kerstverlichting wilt hebben. Kies je voor kerstverlichting binnen? Dan hoef je bijna nergens rekening mee te houden. Ga je voor kerstverlichting buiten? Dan komt er iets meer bij kijken. Het kan namelijk verstandig zijn als de buiten kerstverlichting is voorzien van een timer. Waarom? Zodat je niet elke avond of ochtend naar buiten moet gaan om de lampjes uit te zetten. Voor buiten kerstverlichting voor bijvoorbeeld je gevel of het dak, probeer dan te kiezen voor de meest duurzame variant. Sommige kerstverlichting kan namelijk vrij lang blijven werken, wat natuurlijk een groot voordeel is als je lang wilt genieten van jouw verlichting.

Welke kleur kerstverlichting wil je graag hebben?

Welke vraag je jezelf ook moet stellen als je aan het nadenken bent over kerstverlichting, is welke kleur kerstverlichting je graag wilt hebben. Kerstverlichting is namelijk te koop in allerlei verschillende kleurtjes. Kies je voor helder wit, warm wit of ga je liever voor kleuren als oranje, rood, blauw, groen, roze of een combinatie hiervan? Met kerstverlichting is enorm veel mogelijk, je hebt genoeg keuze. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om jouw binnen- en buitenverlichting beide in een andere kleur te doen. Bedenk van tevoren dus goed wat je mooi vindt voor welke plek: ga je voor een lekker fel kleurtje of ga je voor een klassieker?

Hoeveel afstand wil je tussen de lampjes van je kerstverlichting?

Waar je ook rekening mee kunt houden om de beste kerstverlichting te kiezen, is de afstand tussen de lampjes. Hier kan namelijk verschil in zitten. Waar bij de ene kerstverlichting de lampjes heel dicht op elkaar zitten, is dit bij de andere kerstverlichting weer niet zo. Bepaal dus goed wat je mooi vindt. Hoe dichter de lampjes op elkaar zitten, hoe drukker de uitstraling van de kerstverlichting zal zijn. Als de lampjes wat minder dicht op elkaar zitten, straalt het iets meer rust uit.

Hoe fel wil je dat de kerstverlichting is?

Bij het kopen van kerstverlichting, is het ook handig om rekening te houden met de felheid van de verlichting. Het kan namelijk zo zijn dat de ene kerstverlichting een stuk feller is dan de andere kerstverlichting. En het is dus afhankelijk van wat jij graag wilt zien welke keuze het beste voor jou is. Led kerstverlichting brandt feller dan een hallogeenlampje. Echter is er bijvoorbeeld ook soft-led beschikbaar, waardoor de felheid wat minder extreem is. Bekijk de opties en maak op basis daarvan een goede keuze. Jij weet tenslotte zelf het beste wat mooi zou staan.

Hoeveel lampjes heb je nodig voor de kerstverlichting?

Ook niet geheel onbelangrijk: hoeveel lampjes je nodig hebt. Of je nu je boom gaat versieren, kerstverlichting op je gevel, dak of aan je schutting wilt hebben, het is van belang dat je goed berekent hoeveel kerstverlichting je nodig hebt. Zorg er dus voor dat je van tevoren op meet hoeveel je nodig hebt. Het zou tenslotte zonde zijn als je wilt beginnen met de kerstverlichting en je er tussentijds achter komt dat je helemaal niet genoeg hebt. Als je voor zowel binnen- als buitenverlichting gaat, bereken dan voor beide locaties hoeveel kerstverlichting nodig is.

Als je rekening houdt met bovenstaande punten, ben je als het goed is in staat om de juiste kerstverlichting te kopen. Zoals je hebt kunnen lezen komt er best wat kijken bij het uitkiezen van de beste kerstverlichting, dus denk hier van tevoren goed over na. Waar je de kerstverlichting ook wilt plaatsen, je wilt wel dat je hier optimaal van kunt genieten en dat het er mooi uitziet. Met bovenstaande tips ben je al een heel eind op weg. Dan ben jij ervan verzekerd dat jij straks een huis of tuin vol prachtige kerstverlichting hebt hangen. Laat de periode rond kerst dus maar snel komen!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo