Je interieur klaarmaken voor de kerst

Bron: Bouw & Wonen
Je interieur klaarmaken voor de kerst
De kerstdagen komen steeds dichterbij, en het is inmiddels hoog tijd om het huis in kerstsferen te brengen. Met deze handige tips heb jij, stap voor stap, je interieur zo klaargemaakt voor de aanstaande feestdagen. Fijne kerst!

1. De sfeerverlichting

Er moet natuurlijk allereerst voldoende kerstverlichting binnen hangen. Deze fijne verlichting creŽert meteen alle sfeer en gezelligheid om de kerstdagen fijn door te kunnen brengen. Je hangt deze verlichting natuurlijk in de boom, maar je mag deze ook gerust op andere plekken in huis neerhangen. Denk bijvoorbeeld aan de randen van de kasten, het raamkozijn, op de vloer van de woonkamer of zelfs aan de rand van je bed. Zo is iedere ruimte in de woning helemaal klaar voor de kerst.

Tip: Ga voor kerstverlichting met zacht gele kleuren. Deze zijn aangenamer voor je ogen dan de fel witte of gekleurde kerstverlichting, en kan in het hele huis gebruikt worden. Kies voor de verlichting variant op batterijen om wat stroom te besparen. Een paar setjes batterijen zijn goedkoper dan 24/7 stroom tappen uit het stopcontact.

Je interieur klaarmaken voor de kerst

2. Kies een kleurenthema

Het kiezen van een kleurenthema begint natuurlijk bij de kerstboom. Ga je voor de klassieke rode en gouden of groene kerstballen, of wil je liever lekker origineel met wit en champagne? Aan de hand van de kleuren die je dit jaar voor de boom gekozen hebt, kun je ook de kerstversiering voor de rest van het huis uitkiezen.

3. Kersttakken

Heb je geen zin om het hele huis vol te hebben staan met tierelantijntjes? Dan ben je niet de enige. Een andere leuke manier om het huis in kerstsferen te brengen is het gebruik van (nep of echte) kersttakken. je kunt deze takken in kleine setjes in het huis leggen. Leg bijvoorbeeld een paar takjes in de boekenkast, steek een paar takjes in een mooie glazen pot met wat lampjes en leg wat takjes rondom televisie en op de salontafel. Zo heb je over het kerstgevoel, zonder tientallen kersthuisjes neer te moeten gaan zetten.

Je interieur klaarmaken voor de kerst

4. Bewaar het overzicht

Hoewel kerstdecoratie hartstikke leuk is, zijn veel mensen het binnen een paar dagen alweer beu. Dit is meestal omdat teveel kerstdecoratie snel rommelig oogt, en je een onrustig gevoel geeft. Probeer de decoratie dus ook zoveel mogelijk te doseren en kies enkel een paar plekken uit om te decoreren. Twee hoeken in de woonkamer en een hoekje in de keuken bijvoorbeeld. Zo is het sfeervol, overzichtelijk en aangenaam.

Je interieur klaarmaken voor de kerst

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo