Beveiliging

De beste tips voor het vervangen van je sloten

De beste tips voor het vervangen van je sloten
Eens in de zoveel jaar moet je je sloten vervangen. Wanneer dit nodig is, hangt volledig van de situatie af. Maar als je slot niet meer goed werkt dan kan het echt beter zijn om een vervanger te kopen, wat ook beter is als je slot niet meer veilig genoeg is. De sloten moet je dan dus vervangen, wat je kunt doen met de volgende tips.

Slotenmaker

Bij je sloten vervangen heb je twee opties, zo kun je dit zelf doen, maar je kunt het ook laten doen door een expert. Ingewikkeld is dit klusje in principe niet, maar het is wel van groot belang dat je het goed doet. Als je het slot niet goed geïnstalleerd hebt dan zal het dus niet veilig en goed zijn. Het kan daarom beter zijn om een slotenmaker in te schakelen. Hierdoor zullen je sloten goed en snel vervangen worden.

Keurmerk

Om je sloten te vervangen, moet je natuurlijk nieuwe exemplaren kopen. Dit kun je in een winkel doen, maar ook in een webshop. Het is desondanks belangrijk om te letten op de kwaliteit, wat je doet door te kijken naar de keurmerken. Als het slot een SKG** of SKG*** keurmerk heeft dan weet je dat het goed is. Inbrekers kunnen het dan niet simpel openen, terwijl zo’n slot ook lastig gekraakt kan worden. Koop dus een slot met zo’n keurmerk!

Elektronisch

Elektrische sloten worden de afgelopen jaren alsmaar beter en populairder. Toch zijn ze over het algemeen niet zo veilig als een slot met een SKG*** keurmerk, dit hangt namelijk af van het type deur. In sommige gevallen ging de deur namelijk gewoon los als het digitale kastje gekraakt werd. Bij andere elektronische sloten is dit dan wel weer wat lastiger, over het algemeen kan het daarom een goed idee zijn om hiervoor te kiezen, met name als je een bedrijfspand hebt.

Sleutels

Bij het kopen van nieuwe sloten kun je zelf bepalen hoeveel sleutels je wilt, al is het kopiëren van de sleutels niet heel eenvoudig wanneer je de nieuwste sloten koopt. Je moet daarom vooraf al zorgen voor genoeg sleutels, bepaal dus hoeveel sleutels je gaat uitdelen aan anderen. Je wilt immers voor je voordeur niet alleen sleutels voor jezelf en de rest van je gezin, maar ook voor andere familieleden, vrienden en mogelijk zelfs je buren. Eventueel kun je de sleutels kopiëren, al is dat dus niet gemakkelijk.

Ook interessant