Algemeen

De Duurzame Bouwvrouw verkiezing 2016 van start

Vanaf vandaag kan iedereen een powervrouw in de bouw, die duurzaamheid succesvol op de kaart zet, voordragen voor de 3e editie van de verkiezing Duurzame Bouwvrouw. Nomineren kan t/m 30 juni 2016. De Duurzame Bouwvrouw Award wordt georganiseerd door Dubotechniek Bedrijven (onderdeel van VolkerWessels) in samenwerking met Duurzaam Gebouwd en Bouwend Nederland. De jury staat onder leiding van Bouwend Nederland voorzitter Maxime Verhagen.

De jury bestaat naast voorzitter Maxime Verhagen uit Lara Muller, Richard Klein, Mascha van den Heuvel, en Jan-Willem van der Groep. Dit jaar wordt voor de 2dee keer ook een award uitgereikt voor aanstormend talent.

Power-vrouwen verdienen een beetje extra aandacht in de typische mannenwereld die de bouw nog altijd is. Duurzaamheid is daarbij een belangrijke onderwerp. Er zijn in Nederland nog zeker 7 miljoen bestaande huizen waar nog heel wat moet gebeuren om die energieneutraal te maken. Hierbij kan nog veel meer gebruik gemaakt worden van het enorme potentieel van vrouwen. Uit de cijfers van de planbureaus blijkt dat het aantal vrouwelijke leidinggevenden in de bouw afgelopen vier jaar blijft steken op 5 procent. Vrouwen geven een andere dynamiek aan een bedrijf.
De Duurzame Bouwvrouw Award heeft inmiddels behoorlijke impact gehad op de Duurzame50. Gisteravond werd bekend dat 40 % van de top 10 een vrouw is.

De Duurzame Bouwvrouw verkiezing is een stimulans voor de vrouwelijke manager Zij komt in aanmerking omdat zij uitzonderlijke prestaties levert op het gebied van duurzaamheid. Het gaat om ondernemen waarbij rendement wordt gecreëerd door positieve impact op mens en milieu. De menskant betekent de stakeholder, belanghebbende, eindgebruiker, medewerker, leverancier en aandeelhouder.

Vrouwen die de titel ‘Duurzame Bouwvrouw 2016’ verdienen en waardig uit zouden dragen kunnen tot en met 30 juni genomineerd worden via www.duurzamebouwvrouw.nl. De bekendmaking van de winnares vindt plaats in november tijdens het Congres van Duurzaam Gebouwd.

Ook interessant


Build for Life