Bij koude pakken vrouwen een dekentje, mannen de thermostaat

19 november 2015 Bron: lvtpr
Het is algemeen bekend dat vrouwen vanwege verschillende fysiologische redenen een hogere temperatuur verkiezen dan mannen om het comfortabel te hebben in huis. Daarnaast wijst onderzoek nu ook uit dat Belgische mannen en vrouwen verschillende methodes verkiezen om zich op te warmen wanneer ze het koud hebben. Terwijl drie kwart van de vrouwen naar een dekentje grijpt (75%), doet slechts de helft van de mannen hierop beroep (51%). Bijna de helft van de mannen (45%) zet daarentegen vaker de verwarming hoger, waarmee ze hoger scoren dan vrouwen (32%). Zowel mannen (12%) als vrouwen (10%) zoeken zelden elkaars warmte op om zich te verwarmen. Dit zijn enkele conclusies uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van Honeywell onder duizend Belgische volwassenen.

Top 3 manieren om op te warmen:

Top 3  manieren om op te warmen

Temperatuur in huis: mannen trekken aan het kortste eind

Honeywell onderzocht verder ook bij welke temperatuur Belgen het koud hebben in huis. Belgen hebben het gemiddeld bij 17.7įC koud in huis. Vrouwen krijgen het gemiddeld al koud bij 18įC, terwijl mannen slechts beginnen te bibberen bij 17,4įC is. Bijna de helft van de Belgische mannen en vrouwen (47%) geeft aan dat de temperatuur in huis een gezamenlijke beslissing is. Daarnaast geeft een vijfde van de mannen (20%) aan dat hun partner de temperatuur bepaalt, terwijl twee op de vijf vrouwen (40%) aangeven zelf de temperatuur de bepalen. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat meer dan 9 op 10 vrouwen (92%) de temperatuur in huis een belangrijke of zeer belangrijke rol toewijzen voor hun comfortbeleving, ten opzichte van 87% van de mannen.

Top 3  manieren om op te warmen

De juiste temperatuur voor iedereen

ďDit onderzoek benadrukt nog maar eens dat comfort en de juiste temperatuur een zeer persoonlijke ervaring is waarbij verschillende factoren een rol spelenĒ, zegt Peter Raes, Country Sales Leader bij Honeywell. ďDe temperatuur in huis voor iedereen aangenaam maken, kan op een eenvoudige manier. Wanneer iedereen thuis is, maar een verschillende temperatuur verkiest, kan zoneregeling de oplossing bieden. Met evohome Wi-Fi bepaal je namelijk voor elke ruimte de juiste temperatuur, en zo creŽert ieder gezinslid zelf zijn of haar eigen comfortzone. Daarnaast laten onze geconnecteerde thermostaten, evohome Wi-Fi en Round Connected, toe je verwarming te bedienen vanaf je tablet of smartphone, waardoor je bij een onverwachte wijziging in je dagschema niet in een koud huis hoeft thuis te komen.Ē


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo