Architectuur

Daniel Libeskind bouwt Congrescentrum Bergen

Na Jean Nouvel en Santiago Calatrava is de Amerikaans-Poolse Daniel Libeskind de volgende gerenommeerde architect die een project in Bergen komt realiseren. Gisteren bevestigde de eerste schepen Cathérine Houdart (PS) aan De Standaard dat de opdracht voor het nieuwe Congrescentrum aan hem toegewezen is.
De Amerikaans-Poolse Daniel Libeskind wordt de volgende gerenommeerde architect die een project in Bergen komt maken. Het gerucht dat Daniel Libeskind (65) in Bergen een gebouw gaat realiseren, circuleerde al een tijd in de Franstalige media, maar niemand kon het bevestigen. Gisteren confirmeerde de eerste schepen Cathérine Houdart (PS) ons dat de opdracht inderdaad aan hem toegewezen is.

Op andere kabinetten en stadsdiensten werd niet gecommuniceerd. Ook de aannemer, CIT Blaton uit Brussel, hield de kaken op elkaar. Afgevaardigd bestuurder Frédéric Loriaux: 'Wij hebben een project ingediend voor deze wedstrijd van de stad Bergen. Het is ook geen geheim dat wij ons geassocieerd hebben met Daniel Libeskind. Maar wij zijn nog niet in kennis gesteld dat wij de opdracht zouden krijgen.'

Die kennisgeving komt er dus weldra aan. De opdracht bestaat erin een congrescentrum te ontwerpen van 6.000 vierkante meter. Dat komt nabij het station, eveneens nieuw, en eveneens door een toparchitect: Santiago Calatrava. Daarmee drijft Bergen zijn aantal prestigeprojecten verder op. Tien jaar geleden bouwde Jean Nouvel in het naburige Frameries het wetenschapscentrum Pass.

Lees verder op Architectura.be

Ook interessant