Second Home

Costa Blanca en Costa Cálida nog steeds betaalbaar om een tweede verblijf te kopen

Costa Blanca en Costa Cálida nog steeds betaalbaar om een tweede verblijf te kopen
Een heerlijk klimaat het hele jaar rond, prachtige zandstranden, steden vol flair én zachte prijzen, de Spaanse Costa Blanca en ook zusje Costa Cálida heeft het allemaal! Met de stijgende prijzen aan de Costa del Sol en op de Balearen komen meer mensen hier een kijkje nemen. Wil je iets kopen in Spanje? Dan ben je niet de enige, en het aanbod wordt schaarser terwijl de prijzen omhooggaan, want landen in het noorden en midden van Europa kregen door de nieuwe technologische mogelijkheden, de covid-crisis en de inflatie meer interesse voor een optrekje in Zuid-Europa.

Costa Blanca en Costa Cálida nog steeds heel betaalbaar

De Costa Blanca en de Costa Cálida hebben zoveel te bieden, terwijl de prijzen weliswaar stijgen maar er nog steeds heel betaalbaar blijven, beaamt Leen Vermeulen van Hip Estates, dé vastgoedspecialist voor Spanje. Andere ‘hotspots’ in Zuid-Europa zoals Marbella en Ibiza beleven een ware hype waardoor het prijsniveau hoger ligt. De Costa Blanca en de Costa Cálida zijn traditioneel altijd heel erg in trek geweest bij Belgen. Hoe dat komt, kan Hip Estates uitleggen vanuit 25 jaar verkoopervaring in de regio.

Hip Estates heeft een kantoor in Schilde waar Belgen worden ontvangen voor een eerste gesprek en ook een verkoopkantoor aan de Costa Blanca. Leen Vermeulen, bestuurder, en haar man Steven Theunis, vastgoedexpert, brengen de helft van hun tijd door in Spanje en weten waarom zoveel Belgen voor de regio Costa Blanca / Costa Cálida kiezen.

De ideale vakantiebestemming

Eerst en vooral is er natuurlijk het zonnige en aangename klimaat met dubbel zoveel uren zon als in België. Wist je dat de Wereldgezondheidsorganisatie de Costa Blanca ook heeft uitgeroepen tot een van de gezondste regio’s van de wereld omwille van de uitstekende luchtkwaliteit en de hoge levensverwachting? De bereikbaarheid is optimaal, want dagelijks zijn er meerdere betaalbare vluchten via twee luchthavens, Alicante en Murcia, op amper twee uren vliegen van Antwerpen, Brussel en Oostende.

Het is dus de ideale regio in Spanje om regelmatig te komen genieten van de rust en de natuur. De stranden en natuurparken zijn uitnodigend en ook wie wil sporten of golfen, komt ruimschoots aan z’n trekken. Steden als Alicante, Valencia, Murcia, Cartagena en Elche zijn prachtig om te gaan ontdekken en om er telkens weer terug te keren. De culturele kalender is rijk gevuld het hele jaar door, je kan gezellig komen shoppen of gastronomisch genieten, en er is altijd leven op de zonovergoten terrasjes. Het leven is in Spanje bovendien veel goedkoper dan in België, wat een aangenaam gevoel geeft.

Toekomstverwachtingen Spaans vastgoed

Niet alleen is de regio Costa Blanca / Costa Cálida heel aantrekkelijk voor een tweede verblijf, de interesse stijgt ook heel hard momenteel doordat er zich in andere regio’s van Spanje een schaarste en een enorme stijging van vastgoedprijzen voordoet. Leen Vermeulen van Hip Estates stelt vast dat er een rush is van kopers die op zoek zijn naar een interessante investering om er zelf te gaan verblijven en in meer dan de helft van de gevallen om het gekochte pand ook te verhuren met het oog op een nog hoger rendement. Volgens Leen Vermeulen is het een goede belegging voor de toekomst om nu te kopen in de regio Costa Blanca / Costa Cálida, omdat ze verwacht dat de prijzen er nog een stuk zullen gaan stijgen. De prijzen vandaag in de regio zijn nog heel scherp in vergelijking met andere regio’s in Spanje of in eigen land, waar de prijzen voor een tweede verblijf vaak de pan uitswingen.

Het belang van een kwaliteitsvolle begeleiding

De kwaliteit van het aanbod vakantiewoningen in de regio Costa Blanca / Costa Cálida is vandaag uitstekend te noemen. Er werd de jongste jaren veel nieuw gebouwd en de appartementen en villa’s zijn aangepast aan de moderne behoeften. Mensen willen luxe en comfort, ruimte en licht, buitenleven, en ontspanningsfaciliteiten vlakbij. Met 25 jaar ervaring, bewezen verkoopprestaties en krachtige relaties bij de Spaanse ontwikkelaars is Hip Estates uitstekend geplaatst om Belgische kopers wegwijs te maken in het aanbod en de prijzen. Leen Vermeulen en haar team peilen naar behoeften van kopers en stellen op basis hiervan een aantal geschikte woningen voor. Op basis van de interesse organiseren ze een inspectietrip met bezoeken aan zowel de panden als de omgeving om een goed totaalbeeld te geven. Bij de verkoop is het belangrijk te weten dat Hip Estates als erkend BIV-makelaar de koper vakkundig begeleidt van A tot Z in het proces, zodat dit succesvol en tot tevredenheid van de koper verloopt.

Voor wie nog een droom in Spanje koestert, is het hoog tijd om deze te gaan waarmaken.

Ook interessant