Een tweede thuis in Spanje: Belgen kozen deze nieuwe adressen in 2021

  BE   13 december 2021 Bron: Into The Sails
Een tweede thuis in Spanje: Belgen kozen deze nieuwe adressen in 2021
Belgen keerden in 2021 massaal terug naar het geliefde Spanje om er een tweede thuis te zoeken. Na periodes van lockdown besloten velen om eindelijk hun droom in Spanje te gaan waarmaken en knopen werden doorgehakt. Belgen waren in de eerste jaarhelft van 2021 opnieuw de eerste buitenlandse nationaliteit van kopers (niet-residenten) in de regio’s Comunidad Valenciana en Murcia*.

Wij gingen te rade bij Hip Estates, dé vastgoedspecialist voor Spanje, en vroegen wat Belgen zoeken in Spanje en welke bij hen de drie bestverkopende projecten waren in 2021.

Dit waren in 2021 de drie meest gekozen projecten in Spanje bij Hip Estates:

3. Zeer ruime luxe appartementen op Las Colinas

Belgen kozen deze nieuwe adressen in 2021
Wie houdt van luxe, kent zeker het vijfsterren golfresort Las Colinas Golf & Country Club aan de Costa Blanca. De vrijstaande villa’s met moderne architectuur in een groene omgeving met tal van ontspanningsfaciliteiten, trendy restaurant en de beste golfbaan van Spanje zijn nog steeds erg gegeerd, maar dit jaar waren de exclusieve designappartementen met prachtig panoramisch uitzicht op de golf bijzonder in trek. Drie slaapkamers, twee badkamers, groot terras, tuin, zwembad: check! Voor deze luxe betaal je een prijs vanaf 620.000€.

Belgen kozen deze nieuwe adressen in 2021

2. Betaalbare golfappartementen met zeezicht in Pilar de la Horadada

Belgen kozen deze nieuwe adressen in 2021
Voor een uiterst zachte prijs dan weer kozen Belgen in 2021 graag een modern nieuwbouwappartement op de golfbaan in Pilar de la Horadada, eveneens aan de Costa Blanca. De ligging op het hoogste punt in het resort biedt een weids natuurlijk uitzicht als extra troef, met in de verte de Middellandse Zee en de Mar Menor. Een comfortabel penthouse appartement met twee slaapkamers en dakterras is hier al beschikbaar vanaf 189.900€, of met drie slaapkamers vanaf 264.900€. Een autostaanplaats is in de prijs inbegrepen, en toegang tot het gemeenschappelijk zwembad.

Belgen kozen deze nieuwe adressen in 2021

1. Villa’s op Santa Rosalía Lake and Life Resort

Belgen kozen deze nieuwe adressen in 2021
Dit pas gelanceerde en verrassende nieuwbouwproject verkocht dit jaar als zoete broodjes. Iedereen wordt onmiddellijk blij van het resort, dat Caraïbische vibes geeft dankzij immense tuinen, paradijselijke lagunes en eilanden met palmbomen. Santa Rosalía Lake and Life Resort maakt gebruik van duurzame technologie en nodigt uit om te sporten en te ontspannen. Centraal in Santa Rosalía Lake and Life Resort ligt het grootste kunstmatige meer van Europa, 16.000 m² groot. Het creatieve concept is ontworpen om mensen volop te laten genieten. Daarnaast zijn er de kwaliteit en het design van de luxewoningen die waarde op lange termijn waarborgen.

De villa’s Almendro liggen langs het meer van Santa Rosalía Lake and Life Resort en bieden prachtig uitzicht op de natuur van La Reserva en het meer. De villa’s worden gebouwd op een terrein van 238 tot 253 m². De inrichting heeft een strak design en de bewoners bedienen zich met de modernste snufjes. De villa’s beschikken over drie slaapkamers, drie badkamers en een eigen zwembad. Prijs vanaf 345.000€.

Belgen kozen deze nieuwe adressen in 2021

Leen Vermeulen, bestuurder van Hip Estates, vat samen dat Belgen vooral willen komen genieten in Spanje:
‘Daarom zoeken ze naar ruime en luxueuze nieuwbouwappartementen en -villa’s die gelegen zijn in een resort met ontspanningsfaciliteiten op wandelafstand.

Het is niet verwonderlijk dat de regio Alicante-Murcia nog steeds het populairst is. Makkelijk bereikbaar met een ruime keuze aan betaalbare vluchten via twee luchthavens op amper twee uren vliegen van Brussel, Antwerpen en Oostende.

In Spanje vinden mensen niet alleen zon-zee-strand, maar ook de gezellige sfeer van lokale bars en shoppingmogelijkheden. Reken daarbij dat het leven een stuk goedkoper is in Spanje en het weer aangenaam is het hele jaar rond.'


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo