Architectuur

Cosentino Design Challenge 13: doe mee!

Cosentino Design Challenge 13: doe mee!
Spaanse steenproducent Cosentino Group blijft investeren in het stimuleren van talent en de creativiteit van toekomstige internationale professionals de in architectuur- en designsector. Net als voorgaande jaren roept Cosentino kandidaten op om zich op te geven voor de Cosentino Design Challenge (CDC), die dit jaar voor de dertiende keer wordt georganiseerd. Met deze wedstrijd wil het bedrijf studenten over de hele wereld motiveren om duurzame en innovatieve projecten te creëren, die uitmuntende conceptuele en technische kwaliteit tonen, waarbij de nadruk ligt op creativiteit en techniek voor de onderwerpen die voor elke categorie zijn vastgesteld.

In het gedeelte Architectuur vraagt Cosentino studenten na te denken over “Cosentino en water”. In de categorie Design draait het onderwerp om “Cosentino en energie”. Dit zijn twee intrigerende categorieën waarmee de studenten geheel naar eigen inzicht aan de slag kunnen. Enige voorwaarde is dat ze bij hun onderzoek en creaties gebruikmaken van één of meer van de innovatieve producten die Cosentino te bieden heeft voor architectuur- en designprojecten: Silestone® kwarts, Dekton® ultracompacte oppervlakken en/ of Sensa by Cosentino® natuursteen met een exclusieve bescherming tegen vlekken.

Bij Cosentino City Madrid vond de presentatie plaats van de wedstrijd, waarbij benadrukt werd dat het de steun heeft van vertegenwoordigers van Cosentino, professionals in architectuur en design, de vakpers en docenten van enkele van de 29 scholen en universiteit en met nationale en internationale naam die actief samenwerken in deze wedstrijd.

Studenten hebben vanaf heden tot 1 juni 2019 de tijd om hun projecten in te dienen via de website www.cosentinodesignchallenge.org. In juni 2019 zal de jury aankondigen welk project en welke studenten hebben gewonnen. Voor elke categorie zijn er drie prijzen van € 1.000 voor de eerste plaats en er zijn ook drie tweede plaatsen.

Vandaag werden ook de prijzen uitgereikt aan de drie winnaars van de vorige editie. De feestelijke bijeenkomst werd afgesloten met een toespraak door gastarchitect Daniel Rincón de la Vega, getiteld “La vivienda de lujo en Madrid desde 1.900 [Luxueuze woningen in Madrid sinds 1900]”.

Ook interessant