The Next Generation Designers at Biennale Interieur 2018

  BE   16 oktober 2018 Bron: Designregio Kortrijk
The Next Generation Designers at Biennale Interieur 2018
Week van het Ontwerpen werpt op de BiŽnnale Interieur een blik op de volgende generatie ontwerpers met de expo We Are The Next Generation. De expositie maakt deel uit van het Interieur Festival stadsprogramma, in de verlaten Sint-Maartenskliniek in Kortrijk.

Via een open oproep naar studenten en docenten werden 190 studentenprojecten ingezonden. Volgens de categorieŽn Architectuur, Multimediaal Ontwerp en Product Ontwerp werden drie adviescomitťs samengesteld die de werken beoordeelden op hun maatschappelijke relevantie, hun innovativiteit, hun duurzaamheid en hun exposeerbaarheid. 44 werken werden geselecteerd. The next generation designers.

De expo wordt nog uitgebreid met de winnaars van de OVAM Ecodesign Awards voor studenten en met een selectie internationaal studentenwerk. Vorig jaar werd Kortrijk opgenomen in het UNESCO Creative Cities Network als City of Design. Twee andere steden uit het netwerk, Graz (Oostenrijk) en Saint-Etienne (Frankrijk) zullen hun beste studentenwerk exposeren.

De expo zal te bezoeken zijn tijdens de openingsuren van het Interieur Festival van 18 oktober tot en met 22 oktober en de daaropvolgende twee weekends.

Afbeelding boven: Een greep uit de selectie: Paulien Verheyen (Royal Academy of Fine Arts Antwerp) - Thomas Dreezen (Thomas More Mechelen) - Gabrio Rogiers (KU Leuven) - Selien Lips (PXL-MAD) - Emma Slangen (Howest) - Ine Desmet (Howest)

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo