Interieur

Biënnale Interieur 2016 maakt ambities waar

Biënnale Interieur 2016 maakt ambities waar
© Frederik Vercruysse
De 25e editie van de Biënnale sloot zondagavond, 23 oktober, de deuren na een boeiende tiendaagse in een elegante totaalomgeving. 70.000 nationale en internationale bezoekers vonden hun weg naar Kortrijk Xpo waar ze konden genieten van het gevarieerde interieuraanbod voor de hedendaagse woonomgeving.

Sinds 1968 brengt de Biënnale Interieur de kruim van het internationale woonaanbod naar Kortrijk. Voor de 25e verjaardag schakelde de Biënnale haar ambities een versnelling hoger. Frisser, jonger en eigentijdser. Het zijn maar een paar indrukken die in de wandelgangen weerklonken. Meer dan 70.000 bezoekers vonden hun weg naar Interieur 2016. De ‘zilveren’ editie trok bezoekers uit meer dan 50 landen. 35% van de bezoekers hebben zich aangemeld als professionele bezoekers, 763 journalisten kwamen voorbij aan de persbalie.

Biënnale Interieur 2016
© Frederik Vercruysse

Voor het avant-garde accent zorgden dit jaar de curators en architecten OFFICE Kersten Geers David Van Severen, kunstenaar Richard Venlet en graficus Joris Kritis. Deze laatste verzorgde ook de grafische lay-out en maakte indruk met een eigentijdse interpretatie van het bijna 50-jaar oude logo.
De Silver Lining, het thema van deze editie, verraste met haar feestelijke en open scenografie. Bar Terra, een van de ingerichte bars van de Biënnale, maakte indruk met de verse paddenstoelen die dagelijks voor een ander decors zorgden. Ontwerpers als Alain Gilles en Dessuant Bone zorgden voor een eigenzinnige installatie tussen het exposantenaanbod. Ook Koningin Mathilde bezocht de feesteditie en was onder indruk van het rijke aanbod en de Belgische creativiteit.

Biënnale Interieur 2016
© Frederik Vercruysse

Interieur 2016 bracht ook haar bezoekers naar de Texture site en de Vlaskaai aan de Noordbrug in het centrum van Kortrijk. Het museum, gerealiseerd door noAarchitecten, werd bezocht door meer dan 7.500 bezoekers die er de bewogen en intimistische tentoonstelling Wild Things van Li Edelkoort en Philip Fimmano ontdekten. Club Design was de plek voor een aantal wilde interieur nachten waar o.m. Tom Barman aan de draaitafel stond.

Biënnale Interieur 2016
© Frederik Vercruysse