Verlichting

Delta Light stelt 'Infinity of Light'-ervaring voor op Club Design

Delta Light stelt 'Infinity of Light'-ervaring voor op Club Design
Delta Light stelt van 14 tot 23 oktober zijn 'Infinity of Light'-installatie voor op Club Design in Kortrijk (BE). Overdag is Club Design een gecureerde designtentoonstelling en -installatie, ’s avonds een unieke club. Dit tijdelijke en innovatieve concept kadert in de 25e editie van de Biënnale Interieur in Kortrijk.

'Infinity of Light' is een zwarte doos die in dit verlaten pakhuis lijkt te zijn neergeploft en tussen de betonpijlers vastzit. Bezoekers van Club Design kunnen binnenstappen in deze asymmetrisch geplaatste kubus, die op zijn laagste punt een halve meter boven de grond zweeft.

Achter de strakke buitenzijde van de zwarte doos gaat een fascinerend spel van licht en reflectie schuil. Indirecte led-maatprofielen benadrukken de binnencontouren van de kubus, en worden gecombineerd met een dichte cluster van kleine spiegels. Het unieke Wireless Control-systeem van Delta Light maakt de ervaring compleet met allerhande pulserende lichtscenario's.

Het resultaat is een immersief trompe-l'oeileffect door de lichteffecten, de contouren die in de verf worden gezet, de weerkaatsing en de asymmetrische vorm van de doos.

"Licht kan een ruimte definiëren en je perceptie beïnvloeden. Het kan een ruimte groter of kleiner doen lijken, koud of warm doen aanvoelen en architectuurconcepten versterken. De installatie 'Infinity of Light' toont welke krachtige impact en emoties licht op zich of in combinatie met andere materialen en vormen teweeg kan brengen", aldus Jan Ameloot, algemeen directeur van Delta Light. "Optieken, effecten, ervaringen en emoties zijn de ingrediënten waar we bij Delta Light elke dag mee aan de slag gaan. We werken nauw samen met architecten, designers en investeerders om deze kennis en knowhow te delen."

Delta Light stelt 'Infinity of Light'-ervaring voor op Club Design

Het pad naar de ingang van Club Design verrast de gasten met een opmerkelijke Butler-configuratie, de nieuwe buitencollectie die kunstenaar Arik Levy voor Delta Light heeft ontworpen. Paalversies van de Butler - oorspronkelijk ontworpen om op de vloer te monteren - zijn in clusters op de buitenmuur van het gebouw aangebracht. Ze zorgen voor een creatief lichteffect dat in schril contrast staat met het ruwe karakter van het pad.

Dankzij het Wireless Control Dimming-systeem van Delta Light kun je alle verlichting in de Club Design-ruimte met één mobiel apparaat bedienen. De eigenaar heeft enkel een smartphone of tablet nodig om met dit systeem verschillende lichtscenario's te creëren.

Club Design
14-23 oktober 2016
Texture-museum
Gasstraat/Noordstraat Kortrijk
www.clubdesign.be

Ook interessant