Architectuur

Corona maakt baksteen in de maag niet lichter, wel groener

Corona maakt baksteen in de maag niet lichter, wel groener
fotograaf: Luc Roymans
De hang naar een knus nest is onder impuls van corona nog gestegen. Dat bewijzen niet alleen de 100 deelnemende projecten aan openhuizendag Mijn Thuis Op Maat a.s. zondag, dat zeggen ook toekomstige bouwers en verbouwers. Uit een bevraging van de organisatie blijkt dat meer dan de helft van hen tuk is op meer bureauruimte, en nog eens 4 op de 10 meer buitenruimte en/of een tuin wil, ook in de stad. Dat laatste is duidelijk meer t.o.v. dezelfde bevraging vorig jaar. Er is dus nog steeds grote nood aan de creativiteit van architecten om al die woonwensen te vervullen.

Ook economisch gloort er hoop aan de einder, want op het verbouwbudget heeft corona vooralsnog amper invloed. Zondag licht de organisatie van Mijn Thuis Op Maat deze en andere resultaten van de enquête toe tijdens de opening van het event in het deelnemend project LOODSDOOS in Gentbrugge.

Naar goede gewoonte zet Mijn Thuis Op Maat innovatie architectuur en toekomstgerichte woonvormen in de kijker. Architecten tonen o.a. hoe je groots kunt wonen op een relatief kleine oppervlakte. Bezoek ook tal van passiefhuizen en bio-ecologische woningen. Daarnaast hebben verschillende deelnemende projecten aandacht voor levenslang wonen.
We houden het veilig. Het aantal bezoekers tijdens de openhuizendag wordt beperkt, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Een woning bezoeken kan bovendien enkel op afspraak.

openhuizendag Mijn Thuis Op Maat
fotograaf: Luc Roymans

Mijn Thuis Op Maat voor het grote publiek

  • Datum openhuizendag: zondag 27 september 2020, van 13u tot 18u
  • Projecten: 100 woningen over heel Vlaanderen (waarvan 35 exclusief online te bezoeken zijn)
    Een overzicht van de deelnemende projecten vind je terug op www.mijnthuisopmaat.be
  • Toegang: de bezoeken op locatie zijn gratis, maak een afspraak via de website
  • Initiatief: Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen vzw

Ook interessant