Consumenten willen gelabelde producten

28 november 2014 Bron: PEFC
Meer dan 80% van de consumenten wereldwijd wil dat bedrijven die materiaal leveren dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen een certificatielabel gebruiken. Dit blijkt uit de eerste PEFC Global Consumer Survey. Het PEFC-label wordt aanzien als het meest betrouwbare label wereldwijd, op de voet gevolgd door het FSC-label.

Consumenten wereldwijd vinden het belangrijk ethische keuzes te maken. 60% van de bevraagden in de studie geven aan dat hun aankoopkeuze voor gelabelde producten een positief verschil kan maken voor de bossen in de wereld. Slechts een kleine minderheid (10%) gaf aan dat hun keuze voor producten afkomstig van duurzame bronnen geen verschil zou maken. (zie grafiek)
30% van de respondenten zei dat ze bovendien actief uitkijken naar boscertificatielabels bij hun aankopen.

shopping choices of opting for a labeled product

ďAls het grootste boscertificatiesysteem zijn we tevreden met de resultaten waaruit blijkt dat consumenten de voordelen van boscertificatie erkennen en het PEFC-label aangeven als label dat hen toelaat verantwoord te consumeren en bedrijven die producten labelen te belonenĒ, vertelt Ben Gunneberg, Algemeen secretaris van PEFC Internationaal.

Het onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de consumenten (54%) certificatielabels als het meest geruststellende bewijs beschouwt voor het feit dat er rekening gehouden werd met overwegingen van milieuvriendelijkheid en duurzame ontwikkeling. Andere goede bewijzen volgens de consumenten zijn het land van herkomst (30%), het merk (24%) en de aanbevelingen van familie/vrienden en media (respectievelijk 17 en 16%) (zie grafiek).

environmental considerations

De overgrote meerderheid van de consumenten wereldwijd Ė meer dan 80% - wil dat bedrijven de labels gebruiken op het product om te communiceren over hun verantwoorde bevoorrading. Slechts 4% vindt dat bedrijven geen labels dienen te gebruiken.

ďVermits labels als de meest betrouwbare informatiebron gezien worden door de consumenten over of een producten milieuvriendelijk en sociaal verantwoord is, toont het PEFC-label aan consumenten dat een bedrijf aan hun verwachtingen voldoetĒ, vervolgt Ben Gunneberg. ďKortom, het PEFC-label heeft een reŽle toegevoegde waarde aan het merk van een bedrijf.Ē

Consumenten vertrouwen certificatielabels

De studie toont aan dat PEFC het wereldwijde boscertificatielabel is dat het meeste vertrouwen geniet, op de voet gevolgd door FSC (Forest Stewardship Council) (zie grafiek). Wereldwijd kent 40% van de consumenten een wereldwijd boscertificatiesysteem. De labelherkenning van PEFC is 21%.

Do you trust these labels

De eerste PEFC Global Consumer Survey werd uitgevoerd door het Duitse GfK in opdracht van PEFC Internationaal, bij 13.000 respondenten (1000 mannen en vrouwen ouder dan 16 jaar per land) in AustraliŽ, BraziliŽ, China, Duitsland, Finland, Frankrijk, ItaliŽ, Japan, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo