Nieuwbouw

Combisafe laat torentweeling naar de hemel reiken

Als ze voltooid zijn, zullen de multifunctionele Lamar Towers de skyline van Jeddah domineren met hun hoogten van respectievelijk 373 en 293 meter. Omdat veiligheid voorop stond tijdens de bouw, leverde Combisafe ter bescherming van de bouwmedewerkers een uitgebreide serie collectieve beschermings- en veiligheidsoplossingen.

Drake & Scull Construction vereisten voor de bouw van de torentweeling een veiligheidsoplossing die zich wereldwijd had bewezen voor gebruik op hoogbouwlocaties. Combisafe is toonaangevend als het gaat om tijdelijke collectieve bescherming van hoogtewerkzaamheden en werd aangewezen om een volledige beschermingsoplossing te bieden. Combisafe combineerde het Multi Mesh Barrier-randbeschermingssysteem met de valbescherming van de Safety Net Fan.

Omdat de gezondheid en veiligheid van zowel de bouwmedewerkers als de voetgangers van het grootste belang zijn op de bouwlocatie van de beroemde Jeddah Corniche, heeft het bouwteam van Combisafe vanaf het begin van het bouwproces nauw samengewerkt met de klant om ervoor te zorgen dat het geschiktste, veiligste en meest kostenbesparende beschermingssysteem werd gebruikt tijdens de bouw van de prefab-betonconstructie van dit gebouw.

Het team installeerde op locatie 3.040 veelzijdige Combisafe Multi Mesh Barriers. Met een gewicht van amper 16 kg combineert de Multi Mesh Barrier een staander met een hek tot één onderdeel, zodat alles eenvoudig en snel te installeren is. De grote maaswijdte biedt een omhullingsdichtheid van 250 mm, terwijl medewerkers aan de constructie en buitenzijde van het gebouw kunnen werken zonder het hek te verwijderen.

De Safety Net Fans hebben een spanwijdte van 3,3 meter, voldoen aan de EN1263-normering en kunnen een val absorberen vanaf wel 6 meter hoogte. Met een maasdichtheid van 60 x 60 mm – standaard geleverd met een doorvlochten extra fijnmazig gaasnet van 20 x 20 mm – is het systeem in staat aanzienlijk kleinere puindelen op te vangen en te omhullen en bood het de aannemer en het personeel op locatie gemoedsrust.

Combisafe laat torentweeling naar de hemel reiken

De bouw van de Lamar Towers moet zijn afgerond in 2015 en is een uitstekend voorbeeld van hoe een reeks innovatieve, met aandacht ontworpen, collectieve beschermingsoplossingen van Combisafe de hoogste gezondheids- en veiligheidsnormen kunnen stellen en waarmaken.

Ook interessant