Interieur

Cocoon 2015 opent dit weekend zijn deuren

Cocoon 2015 opent dit weekend zijn deuren
Eggo
Bijna 200 exposanten uit de decoratie- en interieursector zullen tijdens Cocoon van 21 tot en met 29 november aanwezig zijn in Brussels Expo. Voor de bezoeker is de beurs een uitgelezen kans om tal van nieuwe producten te ontdekken en te vergelijken en om persoonlijk door de standhouders te worden bijgestaan. Bijna 75.000 bezoekers worden verwacht op deze 26e editie.

Kerstsfeer

‘Christmas at home’: dat is het thema waarrond verschillende exposanten hun stand zullen decoreren. Zo wordt de bezoeker verwelkomd in de wondere wereld van Kerstmis. Omdat Cocoon een maand vóór de feestdagen plaatsvindt, leent de beurs zich uitstekend als inspiratiebron voor een geschikt eindejaarscadeau.

In de ontspannen sfeer van paleis 9 kan de bezoeker in alle rust genieten van de Winter Gift Garden, een wintertuin geïnspireerd door de Scandinavische levensstijl: sober en zonder tierlantijntjes. Deze tuin is geen traditionele kerstmarkt, maar een plek waar Belgische vaklui designmeubelen, decoratie-artikelen, juwelen, lederwaren en textiel etaleren.

De must-sees op Cocoon

Talrijke exposanten zullen aanwezig zijn om op hun stand nieuwigheden, Belgische primeurs of originele producten voor te stellen. D’Hondt, dé referentie voor binnendeuren, trappen, kasten en plankenvloeren, stelt XXXL parket en moderne, personaliseerbare smeedijzeren deuren tentoon. Eggo vestigt de aandacht op het ultieme opbergmeubel, aangepast aan de woonst en de levensstijl van de bezoeker.

Levis op Cocoon 2015
Levis Ochre Gold
Op de stand van Glass Design valt een wereldpremière te ontdekken: beglazing met ingebouwde, lichtgevende stof, waardoor het glas doorzichtig of ondoorzichtig kan worden gemaakt. Wanneer de lichtgevende stof wordt geactiveerd, wordt ook het glas doorzichtig. Jérôme Mawois stelt een collectie van vier objecten voor, gemaakt uit eikenhout en staal. Het gaat om een bureau, een stoel, een tafel en een lamp met een simpel design waarbij geen geknoei met bouten, schroeven en moeren aan bod komt tijdens de montage.

Levis zal de kleur van het jaar 2016 presenteren: Ochre Gold, een opvallend goudachtig okergeel. Bovendien zal de verfproducent de bezoekers bijstaan met kleuradvies om het interieur op te smukken. Kewlox schuift op hun stand hun nieuwe collectie meubels naar voren, uitgerust met aluminium dwarslatten, waardoor meubels een maximum reikwijdte van wel 180 cm kunnen aannemen.

Het interieur inrichten als veilige stek

Volgens Audrey Snauwaert, hoofdredactrice van het magazine Déco Idées, is “het interieur veranderen goed voor de moraal. Wanneer we over interieur spreken, mogen we niet enkel denken aan begrippen als ‘onderhoud’ en inrichting’. We moeten van ons interieur een verlengstuk van onze persoonlijkheid maken en zo zorgen voor harmonie.” Vanaf de geboorte voelt iedereen de behoefte om een plekje te hebben dat zowel fysieke als mentale bescherming biedt. “Deze toevluchtshaven nemen we maar al te vaak als vanzelfsprekend zonder echt te werken aan een ‘thuis’, de ultieme stap en een begrip dat meer betekent dan alleen een dak boven het hoofd. Vandaag is de rol van een gespecialiseerde beurs als COCOON belangrijk om aan te tonen dat het niet altijd nodig is om fortuinen te investeren in een thuisgevoel.”

Audrey Snauwaert wilt iedereen aansporen om kleur te gebruiken om het ruimtegevoel te maximaliseren, daglicht te laten binnenkomen, de juiste materialen te gebruiken, basic meubels te personaliseren en te denken aan details, eenvoudig toe te passen oplossingen die het leven kunnen veranderen. “Met dit in het achterhoofd is Cocoon 2015 een bron van inspiratie voor de bezoekers die ideeën willen opdoen en goede raad van professionelen willen krijgen.” Meer nog, Cocoon, waar de vijf zintuigen worden aangewakkerd, brengt een meerwaarde in het aankoopproces van de bezoekers: ze kunnen producten bekijken, vergelijken, aanraken en uitproberen. Het is een efficiënte manier om allerlei informatie te verzamelen in één enkele locatie.

Cocoon

De beurs Cocoon wordt georganiseerd door Fisa en is de grootste woon- en interieurbeurs van België. De 26e editie van Cocoon vindt plaats van 21 tot en met 29 november 2015, elke dag van 11 tot 19 uur in Brussels Expo. De Ladies’ Day op 24 november geeft gratis toegang aan alle dames. Op vrijdag 27 november is de beurs open tot 23 uur tijdens de nocturne.

Ook interessant