ClicWall: nog meer creatieve vrijheid, nog gemakkelijker te plaatsen

4 april 2018 Bron: Unilin
ClicWall: nog meer creatieve vrijheid, nog gemakkelijker te plaatsen
Unilin ClicWall
Unilin division panels staat al jarenlang bekend om zijn pioniersrol op het gebied van technische en esthetische innovaties. Deze specialist in innovatieve oplossingen voor de bouw- en interieursector heeft zojuist zijn succesvolle collectie ClicWall volledig 2018-proof gemaakt. De wandpanelen bieden nog meer mogelijkheden tot creatieve vrijheid – het gamma telt nu maar liefst 106 verschillende afwerkingen, waaronder realistische hout- en betondesigns. En ook op technisch vlak staat ClicWall niet stil: dankzij het geoptimaliseerde klikprofiel wordt het plaatsen nog eenvoudiger.

Bekijk de foto's, klik hier

Spatwaterdicht, krasbestendig en hygiënisch

Kenners beschouwen ClicWall als een duurzaam, hoogkwalitatief wandbekledingssyteem doordat een snelle, eenvoudig plaatsing resulteert in een unieke wand met een innovatief design.

De mdf-panelen zijn aan weerszijden voorzien van een melaminelaag, waardoor ze krasbestendig en spatwaterdicht zijn. ClicWall is bijgevolg bijzonder gemakkelijk in onderhoud en behoudt jarenlang zijn oorspronkelijke uiterlijk. Al deze eigenschappen maken van ClicWall een product dat uitstekend geschikt is voor hotels, winkelketens, ziekenhuizen, kantoren, scholen en andere omgevingen die intensief worden gebruikt.

Ook een brandwerende variant

Voor een veilige installatie en een risicoarm gebruik is de brandreactie van wandmateriaal cruciaal. Naast de standaarduitvoering is er daarom ook een brandwerende variant: ClicWall FR (Fire Retardant). ClicWall FR-panelen bieden alle pluspunten van de standaard ClicWall, maar hebben bovendien het certificaat Euroklasse B-s2, d0, waardoor ze voldoen aan de strenge brandvoorschriften van openbare gebouwen. Naast ClicWall FR 10mm ontwikkelde UNILIN heel recent ClicWall FR 12mm met brandreactie B-s1 d0, waardoor nog minder rook wordt gevormd.

Nieuw: de look & feel van echt hout

Binnen interieurinrichting wint het gebruik van hout met de dag aan populariteit. De ontwerpers van Unilin hebben zich hierdoor graag laten inspireren. De nieuwste aanwinsten in het ClicWall-gamma zijn niet alleen qua uiterlijk nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Ze voelen bovendien levensecht aan. Alles wat zo kenmerkend is voor hout wordt uiterst nauwkeurig nagebootst. Het resultaat: een muuroppervlak met de look & feel van echt hout en bovendien zeer onderhoudsvriendelijk.

Nog makkelijker te plaatsen

Omdat plaatsingsgemak voor Unilin centraal staat, werd recent het klikprofiel geoptimaliseerd. Het nieuwe, gepatenteerde profiel is volledig vergelijkbaar met het vorige, zodat beide door elkaar kunnen gebruikt worden en de introductie in de markt feilloos verloopt. Een paraffinestrookje doet de panelen nog makkelijker in elkaar glijden. Een stippellijn duidt aan waar er geschroefd of geniet moet worden. Het gevolg? Een nog sneller en netter eindresultaat.

Vraag vandaag je gratis stalen aan

Benieuwd naar de allerlaatste nieuwigheden van ClicWall? Ga naar www.unilinpanels.com en we sturen je graag gratis de gevraagde stalen toe. De ideale kans om jezelf en je klanten te overtuigen van de innovatieve designs en zelf het klikprofiel te testen!

Bekijk de foto's, klik hier


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo