Architectuur

Casanova+Hernandez versmelt paviljoen en tuin

In een nieuw park in de Chinese stad Jinzhou heeft het Nederlandse architectenbureau Casanova+Hernandez architects een paviljoen en tuin ontworpen die qua geometrie, materialisering en kleurenpallet in elkaar overlopen. Een gecraqueleerde, driedimensionale topografie waarin architectuur en landschap als aparte categorieën zijn verdwenen, zo omschrijft Casanova+Hernandez zijn ontwerp voor het Keramiek Museum en de bijbehorende Keramiek Tuin in Jingzhou. Het paviljoen en de tuin zijn opgevat als onderdelen van een continu oppervlak dat is opgebouwd uit in totaal 884 onregelmatig gevormde vlakken.

De algehele topografie heeft het architectenbureau opgevat als een gekleurd mozaïek waarvan de vlakken voor een deel zijn ingevuld met gebroken stukken Chinees keramiek en voor een deel met bloemen. Zowel het keramiek als de bloemen zijn er in vier soorten met ieder een eigen kleur. In de combinatie van cultuur (keramiek) en natuur (bloemen) ziet het bureau de essentie van het stadspark.

“De geometrie van het Keramiek Museum is opgevat als een voortzetting van de gecraqueleeerde geometrie van het park en is uitgevoerd in dezelfde keramische tegels die de bestrating van het park vormen”, verklaart Casanova+Hernandez. “Deze keramische tegels zijn in het gebouw gecombineerd met beglaasde openingen die zich voegen naar de onregelmatige patronen.”

Lees verder op Architectenweb.nl

Bekijk ook de video!

Ook interessant