Architectuur

Gerechtelijke stappen om Cooltower Rotterdam

Casanova+Hernandez Architecten bereidt een gerechtelijke procedure voor tegen bouwbedrijf BAM en architectenbureau Kokon. Het bureau is van mening dat deze partijen zonder toestemming een ontwerp voor de Cooltower in het centrum van Rotterdam aan het uitwerken zijn. Het gaat om een ontwerp waarmee Casanova+Hernandez in 2010 een besloten prijsvraag had gewonnen.

De prijsvraag voor de honderd meter hoge toren voor het Baankwartier in de wijk Cool was destijds uitgeschreven door projectontwikkelaar U Vastgoed, in samenwerking met de gemeente Rotterdam. De ontwikkelaar vroeg BAM Woningbouw om het project verder te ontwikkelen. BAM werd aldus opdrachtgever.

“BAM Woningbouw geeft aan dat ze een aantal gesprekken heeft gevoerd met Casanova+Hernandez over het ontwerp voor de Cooltower”, zegt een woordvoerder van het bouwbedrijf, na informatie te hebben ingewonnen bij de betreffende geleding.

“Op basis van die gesprekken heeft BAM geconcludeerd dat het ontwerp zoals Casanova+Hernandez voor ogen stond niet uitvoerbaar is. BAM heeft daarom een ander bureau met een ander ontwerp in de armen genomen. Dit ontwerp ligt nu voor bij de gemeente Rotterdam, en we zijn nu in afwachting van het oordeel.”

Lees verder op Architectenweb.nl