Nieuwbouw

Buildwise komt met 5 handige checklists voor stukadoors en gevelwerkers

Buildwise komt met 5 handige checklists voor stukadoors en gevelwerkers
Buildwise komt met vijf handige checklists voor stukadoors en gevelwerkers om goed vakmanschap te stimuleren. De gratis checklists bevatten een opsomming van de belangrijkste werken en richtlijnen om de kwaliteit van de bepleistering te garanderen. De verschillende checklists behandelen thema’s als “Wat controleer je het best vóór je een binnenmuur bepleistert?”, “Wanneer is binnenbepleistering ‘schilderklaar’?”, “Wat controleer je het best vóór je een gevel bepleistert? ”, “Wanneer is een bepleisterde gevel met buitenisolatie klaar voor oplevering? en “Onderhoud van een bepleisterde ETICS-gevel”. Met deze checklists voor stukadoors en gevelwerkers wil Buildwise de kwaliteit van pleisterwerk van bij de start van de werken tot de oplevering en het onderhoud stimuleren.

Met de vijf checklists wil Buildwise stukadoors en gevelwerkers stimuleren om in elke fase van de pleisterwerken de kwaliteit ervan te garanderen: van de controle voor het begin van de werken over de oplevering tot het onderhoud van een bepleisterde gevel. Dit zijn de 5 gratis checklists:

Checklist 1: wat controleer je het best vóór je een binnenmuur bepleistert? 

Omdat de kwaliteit van pleisterwerk onder meer afhangt van de kwaliteit van de ondergrond, is het absoluut aangewezen om zelf een aantal controles uit te voeren voor de stukadoor of gevelwerker aan de slag gaat.

Checklist 2: wanneer is binnenbepleistering ‘schilderklaar’?

Voordat de schilderwerken van start gaan, zal de opdrachtgever de kwaliteit van de binnenbepleistering beoordelen. Met deze checklist gaat de stukadoor makkelijk zelf na of het pleisterwerk klaar is om op te leveren.

Checklist 3: wat controleer je het best vóór je een gevel bepleistert? 

Bij het aanbrengen van een bepleistering op buitenisolatie (ETICS), controleert de gevelwerker best de kwaliteit van de ondergrond. Met de checklist is hij/zij zeker dat hij/zij rekening houdt met alle voorschriften en aandachtspunten.

Checklist 4: wanneer is een bepleisterde gevel met buitenisolatie klaar voor oplevering?

De opdrachtgever zal beoordelen of de bepleistering op buitenisolatie (ETICS) voldoet aan de contractueel overeengekomen eisen. Met behulp van deze checklist controleert de gevelwerker zelf eerst of het werk wel helemaal klaar en correct is voor oplevering.

Checklist 5: onderhoud van een bepleisterde ETICS-gevel 

Het is nodig om ongeveer één keer per jaar de ETICS-gevel te inspecteren om eventuele schade tijdig op te merken en te laten herstellen door een gespecialiseerde firma. Deze checklist over de inspectie van een ETICS-gevel is dan een handig hulpmiddel.  

“Buildwise wil een gids zijn die goed vakmanschap in de bouwsector stimuleert”, zegt Olivier Vandooren, CEO van Buildwise. “Met onze 5 handige checklists voor stukadoors en gevelwerkers garanderen we mee de kwaliteit van pleisterwerk van bij de start van de werken tot de oplevering en het onderhoud. De praktische checklists laten hen toe om snel en gericht te kunnen werken!”


Deze checklists kwamen tot stand met de medewerking van Bouwunie en Embuild/NAVAP. Ze kunnen hier gedownload worden.

Ook interessant