Algemeen

Buildwise lanceert gids 'Wat aannemers zélf denken over de bouwsector'

Buildwise lanceert gids 'Wat aannemers zélf denken over de bouwsector'
Vandaag is de bouwsector volop in evolutie. Aannemers krijgen dagelijks te maken met allerlei uitdagingen waar ze niet altijd meteen het antwoord op weten. Om deze uitdagingen in kaart te brengen, legde Buildwise zijn oor te luisteren bij een aanzienlijk aantal aannemers. Het onderzoeksbureau Profacts verwerkte de gegevens. Buildwise, het vroegere WTCB, sloeg de handen in elkaar met zijn partners Bouwunie, Constructiv en FABA (Embuild) om op deze basis de digitale gids “Wat aannemers zélf denken over de bouwsector” op te stellen. De gids bundelt de belangrijkste uitdagingen – van aanhoudend personeelstekort tot strengere klanteneisen – waar aannemers dagelijks mee te maken krijgen en reikt hen hiervoor oplossingen aan. De interactieve gids kan gratis gedownload worden op de Buildwise website.

De digitale gids “Wat aannemers zélf denken over de bouwsector” bundelt de belangrijkste uitdagingen waar aannemers dagelijks mee te maken krijgen. Daarvoor baseerde Buildwise zich op diepte-interviews met bouwprofessionals. Deze gids schetst niet alleen de uitdagingen in de sector - van aanhoudend personeelstekort tot strengere klanteneisen, maar reikt meteen ook oplossingen aan en wijst hen door naar tal van bronnen met nuttige informatie. Op die manier willen Buildwise en zijn partners de aannemer ondersteunen in zijn job. De gids vormt een handig startpunt om klanten nog beter van dienst te zijn, maar ook om de job haalbaar te houden voor de aannemer en zijn medewerkers - vandaag en in de toekomst. De digitale gids bevat nuttige informatie en tips om direct mee aan de slag te gaan en reikt oplossingen aan die helder en concreet uitgelegd worden.

Uit de diepte-interviews met aannemers kwamen een aantal belangrijke uitdagingen naar voor:
  • Een aanhoudend personeelstekort
  • Veranderende regelgeving
  • Complexe projectcoördinatie
  • Correcte prijszetting en tijdige betaling
  • Strengere klanteneisen
  • Voldoende expertise over de vakdomeinen heen
  • Razendsnelle innovatie en digitalisering

“Buildwise wil een gids zijn die de modernisering van en de innovatie in de sector aanwakkert”, zegt Olivier Vandooren, CEO van Buildwise. “Uit de diepte-interviews met de aannemers kwam duidelijk naar voor dat ze worstelen met heel diverse vragen. Als innovatiecentrum hebben wij heel wat knowhow in huis - net als onze partners. De gezamenlijke ontwikkeling van de nieuwe gids "Wat aannemers zélf denken over de bouwsector” laat ons toe om heldere antwoorden op maat te bieden én ze te bundelen. Het interactieve karakter laat toe om de informatie actueel te houden.”

De gids, uitgewerkt i.s.m. Bouwunie, Constructiv en FABA (Embuild), kan hier gedownload worden.

Ook interessant


Build for Life