Brothers and Sons presenteert 'Elegant & Sturdy' in Milaan

20 maart 2017 Bron: Brothers and Sons
Brothers and Sons presenteert 'Elegant & Sturdy' in Milaan
Het nieuwe Nederlandse designlabel Brothers and Sons presenteert zijn complete collectie designmeubels voor het eerst tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Onder de noemer ‘Elegant & Sturdy’ laat het merk zien dat de collectie zich thuis voelt in elke omgeving en zich moeiteloos weet aan te passen.

Brothers and Sons is een initiatief van Jasper Broeders waarin hij en zijn team nauw samenwerken met de ontwerpers Jesse Visser en Geke Lensink. Na een min of meer toevallige ontmoeting op de Dutch Design Week een paar jaar geleden, vonden het team van Brothers and Sons en de ontwerpers elkaar in de passie voor design én in de ambitie om het anders en beter te doen. Simpelweg door een stap extra te zetten. Of twee als dat nodig mocht zijn.

De samenwerking leidde tot de ontwikkeling van de Look And Feel (L.A.F.) stoel. De heldere vormtaal van deze stoel zorgt voor een bijzondere verrassing door de combinatie met de zachte en comfortabele zit. Deze stoel werd nog gepresenteerd onder het voormalige label eQ+ waarin ook eerdere ontwerpen van Visser en Lensink onder waren gebracht.

“Toen we met elkaar dit avontuur aangingen miste ik in het huidige meubelenaanbod, ontwerpen die echt wat met je doen. Die voor een bepaald gevoel zorgen, je verrassen of met passie waren gemaakt. Vandaar de naam eQ+. Maar gaandeweg vonden we dat die naam de lading niet meer dekte. Brothers and Sons heeft wel de warmte, maar laat ook veel meer ruimte voor interpretatie en sluit beter aan bij onze nationale en internationale ambitie”, zegt Jasper Broeders.

Brothers and Sons - Elegant & Sturdy

Alumni

Met de ontwikkeling van de Alumni-collectie heeft Brothers and Sons een compleet aanbod voor de (project)markt beschikbaar. Jesse Visser en Geke Lensink kozen niet voor het geijkte plastic kuipje, maar juist voor een aluminium variant met een gefacetteerde schelp. “Zo’n ontwerp vraagt veel van de productionele kant. Dat is ook wel de uitdaging die we zoeken. Verrassen door net andere keuzes te maken zonder dat we concessies doen aan het comfort. De collectie is nu af. Getest en helemaal klaar om uit te leveren. We hebben zin om het aan de wereld te laten zien in Milaan”, zegt Jesse Visser.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo