Duurzaam Bouwen

Brochure helpt bedrijven op weg in MVO

PEFC Belgium heeft een brochure uitgewerkt die bedrijven begeleidt om objectieven in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen om te zetten in de praktijk. Bedrijven hechten steeds meer belang aan Maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO)1, ook wel duurzaam ondernemen genoemd. PEFC en MVO gaan hand in hand en dit kan de bedrijven en de bossen enkel maar ten goede komen.

De brochure “Praktische gids voor verantwoorde aankopen van hout en papier; 5 stappen voor een duurzaam aankoopbeleid” is een werkinstrument om de eis naar gelabeld hout of papier te integreren in de aankopen. De gids biedt, naast achtergrondinformatie over PEFC, een duidelijk stappenplan dat opgebouwd is rond deze vijf punten: voorbereiding, vastleggen van doelstellingen, vraag naar PEFC-gelabelde producten, controle en communicatie.

“We merken dat veel bedrijven streven naar een duurzame aankooppolitiek en bijvoorbeeld PEFC-gelabeld hout en/of papier willen aankopen. Helaas weten ze niet altijd hoe ze die eis duidelijk kunnen formuleren en bij welke bedrijven ze terechtkunnen. Bovendien is de controle van de factuur van cruciaal belang om er zeker van te zijn dat ze PEFC-gelabelde producten aangekocht hebben. We hebben deze brochure uitgewerkt om de bedrijven stap voor stap te begeleiden”, vertelt Mieke Vercruijsse, communicatieverantwoordelijke van PEFC Belgium.
De brochure is zowel op papier als digitaal beschikbaar. De digitale versie kunt u hier raadplegen. Een papieren versie kan opgevraagd worden via info@pefc.be.

Ook interessant