Duurzaam Bouwen

Handige publicatie maakt duurzaam aankopen eenvoudiger

PEFC Belgium, de vzw die instaat voor de promotie van het PEFC-label in ons land, heeft zopas de tweede editie van haar ‘Gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven’ gepubliceerd. Deze gids bevat de gegevens van alle bedrijven die producten kunnen produceren en verkopen met het PEFC-label. De catalogus is een nuttig instrument voor lokale overheden, bedrijven en de particuliere consumenten die duurzaam willen aankopen.

Iedereen wil zijn steentje bijdragen voor een goed leefmilieu. Tal van eenvoudige handelingen maken wel degelijk het verschil. Zo is het belangrijk om bij de keuze van hout of papier (of afgeleiden) aandacht te besteden aan de oorsprong van de producten. Wanneer deze afkomstig zijn uit duurzaam bosbeheer (evenwicht tussen ecologische, economische en sociale aspecten van het bos), hebt u de garantie dat illegale houtkap niet aan de orde is en dat er een toekomst voor onze bossen wordt verzekerd.
De enige manier om er zeker van te zijn dat zij producten kopen afkomstig uit een PEFC-gecertificeerd bos, is een beroep te doen op een PEFC-gecertifieerd bedrijf. Om de consumenten te helpen om deze bedrijven in een handomdraai te vinden, werden ze opgelijst in een handige gids.

In de ‘Gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven’ werden alle gegevens opgenomen van de meer dan 440 Belgische bedrijven die over een PEFC-Chain of Custody-certificaat beschikken en hiervoor ook jaarlijks gecontroleerd worden door onafhankelijke certificatie-instellingen. Er is een grote verscheidenheid aan beschikbare producten die het PEFC-label dragen en in de betrokken bedrijfssectoren.

Deze gids werd verstuurd naar alle Belgische lokale overhedenoverheden en gecertificeerde bedrijven en boseigenaars. Ze zal ook verdeeld worden op beurzen. Een papieren exemplaar kan gratis aangevraagd worden via info@pefc.be.