Brick Award: Baksteenarchitectuur is zeer populair

4 mei 2021 Bron: Wienerberger
Brick Award: Baksteenarchitectuur is zeer populair
Brick-Award 2020: Casa Jacaranda - Foto: © Antonio Luis Martinez Cano
Wienerberger AG kondigt met trots aan dat een recordaantal van 789 projecten zijn ingeschreven voor de 10de editie van de tweejaarlijkse Brick Award-competitie. De Brick Award, opgericht in 2004, is een internationaal gerenommeerde architectuurprijs, die moderne en innovatieve baksteenarchitectuur bekroont.

"Met de Brick Award zetten we moderne en innovatieve baksteenarchitectuur in de schijnwerpers en bieden we architecten en ontwerpers over de hele wereld de kans om hun uitzonderlijke projecten te presenteren. Hoewel de competitie wordt georganiseerd door Wienerberger, is het belangrijk om te onderstrepen dat deze wedstrijd een volledig onafhankelijk initiatief is. Het feit dat een project al dan niet werd gebouwd met producten van Wienerberger is geen beslissingscriterium voor de jury. Het innovatieve ontwerp, het architecturale concept, de esthetiek, duurzaamheid en energie-efficiŽntie maken daarentegen wel deel uit van de beoordelingscriteria", zo legt Heimo Scheuch, CEO van Wienerberger AG, uit.
De inschrijvingsperiode voor de Brick Award 22 werd op 8 april 2021 afgesloten met een nieuw record. Er werden 789 architectuurprojecten geregistreerd afkomstig uit 53 landen over de hele wereld. Dit betekent een stijging van 22% ten opzichte van de editie van 2020. De meeste ingeschreven projecten komen uit Nederland, Duitsland en BelgiŽ, landen waar Wienerberger marktleider is. Maar er zijn ook tal van projecten ingediend vanuit exportmarkten voor Wienerberger, zoals Spanje, Iran, Mexico, ArgentiniŽ, BraziliŽ en AustraliŽ. Hiermee wordt de onafhankelijkheid en internationaliteit van de competitie aangetoond.

Er wordt een Brick Award uitgereikt aan de winnaars in vijf categorieŽn, waaruit ťťn grote winnaar wordt gekozen die de hoofdprijs zal ontvangen. De meeste van de Brick Award 22-projecten vallen onder de categorieŽn ĎFeeling at homeí (29% van het totaal aantal inzendingen) en ĎLiving Togetherí (27%). De andere categorieŽn zijn: ĎSharing public spacesí, ĎWorking togetherí en ĎBuilding outside the boxí.

Van de 789 ingeschreven projecten zal een jury van experts, bestaande uit internationaal gerenommeerde architecten, de 50 meest opmerkelijke projecten op een shortlist zetten. Deze projecten zullen worden gepubliceerd in het boek ĎBrick 22í, dat in de zomer van 2022 zal verschijnen. De winnende projecten in de verschillende categorieŽn en de winnaar van de hoofdprijs worden in juni 2022 bekendgemaakt.

Voor meer informatie over de Brick Award surft u naar https://www.brickaward.com/.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo