Nieuwbouw

Brandveilig werken bij dakafdichtingswerken

De Belgische Vereniging Aannemers van Dichtingswerken (BEVAD) stelt een nieuwe publicatie voor die focust op brandveilig werken bij dichtingswerken. Vaak wordt bij een brand op een plat dak met de vinger gewezen naar de dakafdichter.

Bitumineuze afdichtingen voor platte daken brengt een dakafdichter heel dikwijls aan met de hulp van een gasbrander. Het spreekt voor zich dat er dus strikte veiligheidsmaatregelen gevolgd moeten worden. BEVAD werkte daarom een interessant naslagwerk uit dat uitlegt op welke manier een dakafdichter brandveilig kan werken. Het document vervangt de eerder verschenen publicaties van BEVAD en is een actueel werkinstrument voor de vakman. Bovendien ligt de nadruk heel erg op een visuele uitwerking, zodat de publicatie bruikbaar is voor iedereen binnen de sector van dakafdichtingen.

Inhoud

De inhoud van het document focust in de eerste plaats op het correcte gebruik van de apparatuur, maar legt ook uit hoe je brand op het dak kan blussen en de eerste hulp voor brandwonden moet toedienen. Ook wordt zeer diep ingegaan op het gevaar van explosie bij het gebruik van solventgedragen primers. In het document wordt door BEVAD de aanbeveling gedaan om vanaf nu enkel nog met watergedragen primers te werken op de daken. Tot slot zijn er ook nog tientallen pagina’s aan nuttige informatie over andere aspecten van brandveilig werken op een plat dak.

Werkgroep

BEVAD stelde voor dit document een speciale werkgroep samen om de kwaliteit, juistheid en volledigheid van de informatie te waarborgen. De leden van de werkgroep zijn actief binnen de sector en hebben ieder hun specialisatie. Zo leenden onder andere NAVB-CNAC Constructiv, Mensura, Bureau Bouwtechniek en Tectum Group hun medewerking aan de nieuwe publicatie.

Gratis exemplaar voor leden

Leden van de Belgische Vereniging Aannemers van Dichtingswerken (BEVAD) hebben recht op een gratis exemplaar. De aankoopprijs van de publicatie bedraagt 15 euro excl.BTW. Geïnteresseerden kunnen een bestelling plaatsen via bevad@confederatiebouw.be

Ook interessant