Algemeen

Brand je niet aan de centen

Op donderdag 21 november 2013 vindt bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein het 12e congres van de vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) plaats. Dit jaar staat het congres onder meer in het teken van het belang van brandveiligheid tijdens de bouw en gedurende de bouw van gebouwen.

Een brandveilig gebouw bouwen houdt onder meer in dat niet alleen het ontwerp brandveilig is maar vooral dat in de uitvoering volop gelet wordt op hoe details worden uitgevoerd. Zorg voor de detaillering is zorg voor de brandveiligheid. Elf specialisten en ervaringsdeskundigen op het gebied van bouwkundige brandpreventie zijn bereid gevonden om hun visie, praktijkervaring en suggesties/adviezen te delen tijdens dit congres. Het programma is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  1. ‘Brandveiligheid vanuit het perspectief van de gebouweigenaar’
  2. ‘De winst van brandveiligheid’
  3. ‘Het ‘hoe’ van een brandveilig gebouw’
  4. Paneldiscussie

Rob Frek, brandweercommandant Veiligheidsregio Utrecht, Brandweer Nederland is dagvoorzitter. Spreker tijdens het congres is o.a. Patrick Haagedoorn (Bouwproject de Rotterdam). Hij vertelt hoe tijdens het project ‘de Rotterdam’ de aansturing verliep van het ontwerpteam en de samenwerking met de brandweer en de gemeente, gericht op brandveiligheid. Pim van der Vliet (EGM) vertelt over het spanningsveld van brandveiligheid in de zorg. De gebouweigenaar is primair verantwoordelijk voor de veiligheid van cliënten, bezoekers en personeel. Zorginstellingen worden steeds uitnodigender, met zo weinig mogelijk deuren en veel ontmoetingsplaatsen. Anderzijds worden cliënten hulpbehoevender en door bezuinigingsmaatregelen komt het personeel meer onder druk te staan, maar ook onderhoud aan bouwkundige brandveiligheidsvoorzieningen. Ofwel ontwerpers, bouwers en gebruikers hebben hierbij een belangrijke rol: hoe zorgen zij voor een passende brandveiligheid?

Deelnemers aan het congres ontvangen handvatten en praktische informatie en worden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van bouwkundige brandpreventie. Met het oog op brandveiliger gebouwen wordt het congres georganiseerd voor gebouweigenaren, beheerders en gebruikers, preventisten, architecten, aannemers, installateurs en verzekeraars.

De deelnamekosten bedragen € 295,- (excl. btw en incl. lunch). Het programma, inclusief aanmeldingsformulier, is beschikbaar op www.bbn.nu. Aanmelden kan alleen digitaal.

Ook interessant


Build for Life