Verbouwen

Dakwerkers hoeven geen vlammen meer te gebruiken

Regels en veiligheidseisen worden steeds strenger wat er voor zorgt dat de trend steeds meer gaat naar vlamvrij werken, dat tal van voordelen biedt. Derbigum, gespecialiseerd in vernieuwende producten en diensten voor duurzaam bouwen en energiebeheer, biedt een compleet gamma voor deze 100% vlamvrije, veilige én milieuvriendelijke oplossing. Vlamlassen van bitumineuze dakrollen is niet zonder risico’s. In verschillende landen werd de wetgeving hieromtrent reeds aangepast en ook in België zal dit er op een gegeven moment van komen. Het is daarom niet vreemd dat de trend bij dakwerkers meer en meer gaat naar de methode van vlamvrij werken, een veilige en milieuvriendelijke oplossing.

Zowel in hun bitumineus Derbigum-gamma als in de synthetische Vaeplan-oplossingen komt Derbigum aan deze trend tegemoet, én heeft Derbigum reeds jarenlange ervaring op dit gebied. Zo is er in het Derbigum-assortiment een compleet gamma koudlijmen en mastieken, waardoor lassen overbodig wordt. Ze bieden een perfecte en totale hechting van bitumineuze waterdichtingsmembranen en zijn geschikt voor het afwerken, herstellen en voegen.

Groene strategie van Derbigum

Vlamvrij werken past perfect in de groene strategie van Derbigum. Door middel van milieuvriendelijke productinnovaties profileert Derbigum zich steeds opnieuw als voorbeeldonderneming in de sector. Een voorbeeld van een werf waar 100% vlamvrij werd gewerkt is het platte dak van het shoppingcentrum Shopping Nivelles, dat in 2012 door Derbigum werd bedekt met de bitumineuze onderlaag Derbicoat NT, een witte reflecterende bitumineuze dichtingslaag Derbibrite NT, en 1.728 zonnepanelen.

vlamvrij werken met derbigum

Ook interessant