Bouw van eco-woonwijk in Houthulst van start

  BE   24 oktober 2013 Bron: Group Machiels
Aan de Legeweg in Houthulst bouwt projectontwikkelaar Ecohomic 9 lage-energiewoningen. De eco-verkaveling ligt in een rustige omgeving en bestaat uit halfopen en open woningen op gronden van 280 tot 570 m². De woningen zijn een unieke ontwikkeling van Ecohomic, ontwikkeld op basis van een duurzaam bouwconcept in houtskelet.

Het ontwerp van de woningen is van de hand van architectenbureau Vandecasteele en Vanhooren. Wat deze wijk zo bijzonder maakt is de symmetrische stedenbouwkundige opzet: de kubistische eengezinswoningen, eenvoudig van opzet, maar toch met de nodige esthetische accenten. Door de eenheid in materiaalgebruik en kleuren stralen de woningen een zekere continuïteit uit. Ze zijn allemaal een tikkeltje anders en vormen samen een mooi geheel.

De nieuwe verkaveling bevindt zich op een boogscheut van het centrum van Houthulst. In de onmiddellijke nabijheid zijn er ruime mogelijkheden tot openbaar vervoer, onderwijs, shoppen en ontspanning. De eerste woning werd in augustus gemonteerd en is intussen volledig sleutel op de deur afgewerkt.

eco-woonwijk in Houthulst

Duurzame woningen, de keuze voor houtskeletbouw

De lijst met uitgangspunten van Ecohomic was kort maar krachtig: lage prijs, lage energie, hoge kwaliteit, snelle levering. De eco-woningen zijn daarom ontwikkeld op basis van een aan Ecohomic eigen, uniek duurzaam bouwconcept in houtskelet. Voor de houtskeletwanden werkt Ecohomic voor deze verkaveling met Machiels Building Solutions samen.

Een kwalitatieve en doorgedreven prefabricatie laat toe dat de bouwtijd van een woning tot een minimum herleid wordt zodat bewoners snel kunnen verhuizen. De hoge isolatiewaarde zorgt ervoor dat de bewoners kunnen besparen op hun energiefactuur. Bovendien kan men met houtskeletbouw gemakkelijker aan de energie-eisen van de overheid voldoen, zonder het budget onnodig de hoogte in te jagen en met een kleinere impact op het milieu. Door gebruik te maken van milieuvriendelijkere materialen kan men bijdragen aan een beter leefmilieu: houtconstructies brengen immers 2,5 keer minder schade aan ecosystemen.

Betaalbare woningen, het handelsmerk van Ecohomic

Ecohomic biedt deze volledig afgewerkte woningen, inclusief grond, btw en registratierechten, vanaf een prijs van € 244.213. Casco plus uitvoering kan ook vanaf € 211.543. Op www.ecohomic.be kan de koper via de home configurator zelf zijn woning samenstellen, afwerkingsmaterialen, kleuren, en opties kiezen, gevolgd door een forfaitaire prijs en de mogelijkheid om online de gekozen woning te reserveren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo