Nieuwbouw

Bouw Rockmuseum Roskilde van start

Vrijdag is de eerste spade de grond in gegaan voor het Rockmuseum in het Deense Roskilde. Het door MVRDV ontworpen gebouw vormt het startpunt voor de realisatie van een 'rockdistrict' in de plaats, die vooral bekend is van het jaarlijkse muziekfestival. Het museum valt op door diens enorme uitkraging.

Dit twintig meter naar voren stekende deel markeert de toekomstige entree van de wijk ROCKmagneten. De gevel is bekleed met gouden piramiden van geanodiseerd aluminium, waarmee volgens architect Jacob van Rijs een hommage wordt gebracht aan rocksterren als Mick Jagger en David Bowie’s creatie Ziggy Stardust.

Het Rockmuseum krijgt een oppervlak van 3.100 vierkante meter, verdeeld over vijf verdiepingen met een grote tentoonstellingsruimte, een flexibel auditorium, een café, museumwinkel, kantoren en een lobby.

“Museumbezoekers kunnen gebruik maken van interactieve productieruimtes, een opnamestudio, een bibliotheek en studeerkamers. De open ruimte onder de uitkraging kan worden gebruikt als open air bühne voor verschillende evenementen”, zegt MVRDV.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant