Nieuwbouw

Bouw clubhuis Tennisclub IJburg van start

Deze maand start de bouw van een nieuw clubhuis voor de Amsterdamse tennisclub IJburg. Het dak van het door MVRDV ontworpen gebouw is naar boven en beneden gekanteld, zodat er een tribune en uitzichtpunt ontstaat. Dat heeft MVRDV bekendgemaakt. Het gaat om een 322 vierkante meter omvattend, 36 meter lang open volume met verschillende functies zoals kleedkamers, wc’s, keuken en opslag aan weerzijden. “Hierdoor blijft de hoofdruimte open van karakter en multifunctioneel te gebruiken voor de verschillende evenementen van de club”, zegt MVRDV.

“Het dak daalt naar het zuiden toe bijna tot de grond en stijgt aan de noordkant tot een hoogte van zeven meter, hierdoor kan het als een informele tribune en uitzichtplatform worden gebruikt.”

“Op deze ‘Couch’ kunnen tot tweehonderd toeschouwers zitten. De glazen gevel aan de noordkant laat onbeperkt natuurlijk licht binnen en zorgt voor vrij uitzicht over het water van het IJmeer.”

“De betonnen constructie wordt aan de buitenkant voorzien van een EPDM-polymeer hotspray, dit kunststof, in de kleur en textuur van een gravelcourt maakt het gebouw waterdicht. De binnenkant van het clubhuis is met fsc gecertificeerd hout bekleed. De gereduceerde glazen gevel aan de zuidkant helpt het gebouw koel te houden, terwijl de betonnen constructie zorgt voor warmteaccumulatie in de winter.”

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant