Nieuwbouw

Groot Chinees project MVRDV gestart

In de Chinese stad Shanghai is gestart met de bouw van een zakenwijk en winkelcentrum naast het treinstation van Hingqao Airport. Dat heeft MVRDV, hoofdarchitect van het project, bekendgemaakt. Slechts enkele weken geleden heeft het Rotterdamse bureau de bijbehorende prijsvraag gewonnen.

MVRDV ‘doet’ het project samen met Aedas, dat het ondergrondse winkelcentrum ontwerpt. Het 4,5 hectare omvattend plan bestaat uit veertien kantoortorens, twee glazen ingangstorens, een winkelcentrum, cultureel programma en een verdiepte plaza.

Een buurt die momenteel vooral wordt gekarakteriseerd door brede wegen en verhoogde binnenstedelijke snelwegen, moet transformeren tot een intieme stedelijke ruimte voor voetgangers. De oplevering is voorzien in 2015.

Flexibel
Het 110.000 vierkante meter grote kantorenprogramma is deels ondergebracht in tien torens van vijf tot negen verdiepingen hoog, die flexibel aan bedrijven van verschillende formaten kunnen worden verhuurd. Op het noordelijk plot komen vier torens die aan de bovenkant met elkaar verbonden zijn en hierdoor op een bloem lijken, het ‘Flower Building’.