Architectuur

MVRDV ontwerpt stadsblok in Zwitsers Emmen

MVRDV heeft een prijsvraag voor een nieuw stadsblok in de Zwitserse stad Emmen gewonnen. In de wijk Feldbreite komt een blok met 95 woningen in zestien verschillende typen. Het blok krijgt een stedelijke rand met een meer dorpse binnenkant. Het Rotterdamse bureau won de prijsvraag in samenwerking met de investeringsmaatschappij Senn BPM AG. MVRDV omschrijft de inzending als een ‘urban hybrid’. Het plan combineert ‘eigenschappen van grondgebonden woningen – tuinen, meerlaags wonen in een hechte buurt – met eigenschappen van stedelijk wonen zoals centrale locatie, parkeergarage en privacy’.

In de opgave werd om gestapelde bouw gevraagd maar MVRDV heeft in plaats daarvan een verdicht stedelijk blok met een mix van grondgebonden woningen en kleinschalige wooncomplexen ontworpen. Langs de buitenkant komen herenhuizen en gestapelde bouw, binnen in het blok tuin- en patiowoningen.

Om een gemengde groep bewoners aan te trekken, variëren de woningen in oppervlak (30 tot 130 vierkante meter) en van één tot vier verdiepingen. Naast 9.000 vierkante meter woonoppervlak voorziet het plan in 4.950 m2 parkeer- en opslagvoorzieningen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant