Interieur

Beurs van Berlage heel september in teken van design

Het Schipperscafé, gelegen aan het Damrak in Amsterdam en onderdeel van de Beurs van Berlage, zal van 28 augustus tot en met 30 september 2013 geheel in het teken staan van design. De 350 vierkante meter tellende ruimte zal gratis toegankelijk zijn voor ieder die verschillende kunstvormen met betrekking tot het interieur wil bekijken, bewonderen en eventueel wil aanschaffen. Het project is een samenwerking van Stichting Zetel, Dutch Design Year, Tuttobene en de Beurs van Berlage en zal elke dag geopend zijn van 10 tot 18 uur.

Verschillende stijlen ontmoeten elkaar

Bij binnenkomst loopt men eerst door de expo/shop - FRONT SALON - van DUTCH DESIGN YEAR. Dit concept van Marleen Kurvers omvat zowel expositie als winkelruimte. In de aangrenzende ruimte volgt de tentoonstelling van Victor le Noble genaamd “Retro/Perspective 10 years Tuttobene”. Tot slot kan men bijkomen in het Beurs van Berlage Café met originele Berlage meubels en diverse stijlvolle zetels van hedendaagse ontwerpers van Stichting Zetel. Voor de meer geïnteresseerden worden er tevens rondleidingen en lezingen georganiseerd. Dit alles onder de bogen met historische teksten van Albert Verwey in een gerestaureerd Rijksmonument van 110 jaar.

Designevenementen rondom de tentoonstelling

Van 4 tot en met 7 september vindt World Interior Meetings plaats. Dit internationale congres op het gebied van interieur en design vindt voor de eerste keer plaats in Nederland en heeft bekende internationale sprekers en gasten. Van 27 tot en met 29 september maakt Beurs van Berlage deel uit van Inside Design Amsterdam2013 georganiseerd door Elle Decoration. Gedurende dit evenement tonen diverse ontwerpen en producenten hun nieuwste creaties.

Ook interessant